Дамян Попов е едно от актуалните имена на българската поп сцена и се радва на награди и призови места от родни и интернационални конкурси и фестивали.

Сред най-големите хитове на певеца са “Не виждам без теб”, “Не вдигай”, “1 милион”, а от месец в ефира на телевизия “Планета” се излъчва и новия му проект “Твоето момче” ft. Дивна. В последното си интервю пред в-к “Шоу” изпълнителят споделя, че се чувства прекрасно в музикална компания “Пайнер”, в която е открил нужната среда и свобода да прави това, което чувства и иска.

“Поканата дойде от Митко Димитров преди 3 години. Работим перфектно и аз подобно на много колеги в поп музиката, съм самопродуциращ се изпълнител. Възприемам “Пайнер” по-скоро като мой основен партньор, те са мои мениджъри, уважаваме се и се разбираме много лесно. И въпреки, че рядко се чувам с г-н Димитров, когато имам нужда от съвет, мнение или дори просто да си споделя нещо лично, не се колебая да му звънна.”

На въпроса - успява ли човек да се издържа от музика в наши дни, Дамян Попов отговаря, че ако се занимаваш с музика, за да станеш богат, значи си прекалено голям оптимист. Той се издържа само и единствено от музика, но не е богат със сигурност. От 10 години насам не е спирал да работи и да пее в клубове и пиано барове. Щастлив е, че работи това, което му създава удоволствие. Дамян Попов разкрива и за какво мечтае в личен и професионален план:

“Мечтите са двигател в живота на един човек. Нямаш ли мечти – губиш пътя, губиш смисъла. В личен план мечтая за нормалните неща – след някоя друга година, живот и здраве, за семейство, хубав дом. Засега обаче ергенлъкът ми е на сърце повече! Колкото до професионалното ми израстване, бих се радвал да участвам в някое готино риалити от типа на “Като две капки вода”, за да покажа, не само вокални възможности, а да опитам нещо ново и различно. Вярвам, че скоро и това ще се случи!”