В новия брой на “Автограф” гостува Дамян Попов. Певецът разкрива подробности за новия си сингъл със заглавие “Не вдигай”, който набира все по-голяма скорост в музикалния ефир.

“Това е един доста интересен проект, в който съм вложил най-много усилия и старание до момента. Тъй като от една година не съм предлагал нова песен, ми се искаше, когато пусна нещо, то наистина да се забележи. Обикновено като чуя едно едно демо, не го ли усетя от раз, не се захващам с тази песен. А тази е много “дамянска”. Хем е динамична, бърза, денс песен, хем пък в нея има онова, което нося аз самият като артист - малко меланхолия, малко лирика. Много ми хареса мелодията, особено припева. Не спирах да си го повтарям няколко дни след като чух демото, а това е много важен момент. Значи, че в нея има хляб. Виждам коментарите в интернет, парчето се възприема много добре, а и видеоклипът е много интересен”, споделя певецът.

Дамян казва, че не робува на професията си и на това, че трябва непрекъснато да вади нова продукция. Според него един артист, ако няма какво да изпее в момента или няма какво да каже, той не трябва да се появява. Певецът издава, че подготвя нов дует с неговата най-голяма музикална слабост - Мия. Двамата чакат текста на песента да бъде завършен, за да влязат в студио и да я запишат. Най-вероятно проектът ще се появи в разгара на лятото.



“Много ми се пеят балади. Ако имаше как, само балади щях да правя. Мисля, че там се справям най-добре. Аз съм такъв тип певец, че те ми лежат най-много. А от моите песни имам само една балада, хубава, но една. А ми се иска да имам повече балади. Мисля, че зимата е подходящ сезон да предложа една баладична песен. Лошото е, че баладите не могат толкова лесно да се наложат, както една бърза песен и честно казано, колкото и грубо да звучи, не ни влизат в употреба тези песни”, откровен е Дамян пред водещата Галя Димитрова.

Относно тазгодишното ни предстоящо участие на конкурса Евровизия изпълнителят казва, че е много голям оптимист за нашето представяне. Смята, че това е една от най-хубавите песни, които България е имала досега на Евровизия.



“От много места чувам, че където е представяна в други държави досега, е много добре възприемана. Това е сериозен знак и стискам палци на Поли Генова. Иска ми се някога и аз да представя България на този конкурс, защо не”.

Певецът се чуди защо всяка година се променят правилата за избор на изпълнител, който да отиде на Евровизия. Според него трябва да има по-ясни правила от Националната телевизия, за да имат изпълнителите стимул да се пробват.

“За този конкурс има определен тип парчета, които се харесват. Трябва да има нещо много интересно и нещо леко изчанчено в една песен. Същевременно тя трябва да е много модерна и “набузена”, както обичам да казвам. Но действително трябва да има много хубав бийт и трябва да носи послание, а също така емоцията и характера на държавата, от която идва и да разказва за нея. Защото това е целта на този музикален форум. Така че ако има подходяща песен и подкрепата на музикалната ми компания, защо да не участвам”, казва още Дамян Попов в “Автограф”.

Източник и сн.: Planeta.tv