Естрадната фурия Йорданка Христова си навлече гнева на протестиращите срещу правителството ни с изказване по повод действията им. "Не ни трябват протести, а спектакли. Така се лекува психическото здраве на българина след кризатата с КОВИД-19 и няколкомесечната карантина. В момента всички са напрегнати. Трябва да разпускат. А най-добре това се прави с постановки", коментира любовницата на Фидел Кастро.

Терапийният й режим бе по повод да изрекламира нов проект. Певицата участва в театрално-музикална програма, която се казва "Направихте ме на луд". В спектакъла участват Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Мария Сапунджиева и др.

"Отдавна не съм играла - признава Христова. - Приех поканата на момента. Радвам се, че са ме избрали. С повечето актьори се познаваме от преди. Много сме си близки. Има и младежи, с които не съм се качвала на една сцена, ала щом са там, значи са добри", казва още Христова пред "България Днес".

Представлението ще върви в летните театри на пет големи града - София, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив.
Ролята на Йорданка Христова в "Направихте ме на луд" й допада адски много. "Те ще полудяват, аз ще ги уравновесявам. Ще имам тежката задача да ги върна към реални живот. Ще пеем много в постановката", разяснява Данчето.

Христова в момента си почива в къщата си в Царево. Легендата от години се мести за няколко месеца край морски бряг, където се радва на тишина и спокойствие. "Всичко е прекрасно. Времето е чудесно. Няма и много хора заради коронавируса. Спазвам всички мерки спрямо заразата. Все пак съм в рисковата група", добави голямата наша певица.