Йордан Лечков е поредният джигит, засечен да лети по магистрала „Тракия" със самоубийствените 240 км в час.

Новината сподели редови полицай, който станал свидетел на каскадата, пише ''Всеки ден''. Издънката e засечена миналата есен на правата след Пазарджик в посока София. Убийственият рекорд сливналията поставил с лъскавото си Ауди А8, обясни униформеният очевидец на гонката.

„Бяхме около ханчето при Церово, когато с радара засякохме автомобил, който хвърчеше по магистралата с над 240 км. Колегата излезе на платното, за да е сигурен, че нарушителят ще спре. Изненадахме се, когато от Аудито се показа шарената риза на Лечков", призна катаджията.

Продължението на случката обаче е още по-интересно. „Футболистът излезе, усмихна ни се, каза: „Момчета, много бързам, на връщане ще се глобяваме", качи се в колата и отпраши. Докато проумеем какво става, мощната му лимузина вече се беше стопила", вдига рамене ченгето.



Час и половина по-късно Йордан Лечков спрял от другата страна на аутобана, притичал през натовареното платно и под изумени поглед на катаджиите оставил „подарък" - бутилка уиски и кутия шоколадови бонбони. „Извинявайте, но наистина имах спешна работа", оправдал се Лечков, преди да изчезне окончателно. „Покрихме случая, но не заради авантата, а защото наистина не успяхме да реагираме. Никой от нас не очакваше Лечков да ни финтира толкова елементарно", призна униформеният служител.

По закон нарушението може да струва доста солено, ако получи санкция от контролните органи. Само преди дни джигит от Враца олекна с 1300 лева, след като бе засечен да пили беемвето си с 252 километра в час.

Проверка показа, че това не е първата автоиздънка на Йордан Лечков. През 2010 г., докато беше кмет на Сливен от квотата на ГЕРБ, хулиганът зад волана бе заловен с превишена скорост на столичния бул. „П. Яворов". Тогава от МВР съобщиха, че вицепрезидентът на БФС се държал грубо с полицаите и си тръгнал, преди да му бъде съставен акт.

Явно легендата от световното в САЩ през 1994 г. си е взел поука, защото вече се отчита с уиски и бонбони, коментира патрулиращият полицай от дирекцията в Пазарджик.