Дани Бойл заяви, че сценариите на филмите му "Беднякът милионер" и "127 часа" са едни и същи.

Режисьорът на "Трейнспотинг" признава, че новите му филми, включително най-новият "Транс", поразително си приличат, защото всички имат една и съща тема за паметта и основен герой, който винаги постига привидно невъзможни задачи.

"Всички филми, които съм направил, са един и същи филм. Трябва да призная това. Те всички разказват за главен герой, обикновено момче, който е изправен пред непреодолими препятствия и ги преодолява. Ако си спомняте, "Беднякът милионер" и "127 часа" са един и същи филм. Но не казвайте на никого!", заяви Бойл.

Макар паметта да е силно застъпена в "Беднякът милионер" и "127 часа", режисьорът казва, че в "Транс" подходът е малко по-различен. Лентата разказва за спомени, които причиняват "хаос и разруха" вместо да бъдат използвани в положителна светлина. "Последните три филма, които снимах, бяха за паметта. В "Беднякът милионер" паметта свърши добра услуга на Дев Пател. В "127 часа", в който главният герой отрязва ръката си, паметта го спасява. Новият ми филм е за спомени, които носят хаос и разруха", сподели режисьорът в интервю за списание "Нътс", пише БГНЕС.