Английският режисьор Дани Бойл е склонен да продължи историята за хероиновите другари от „Трейнспотинг” в още един филм от поредицата.

Носителят на „Оскар” призна, че иска да направи още една лента от франчайза, но единствено при условието, че попадне на подходящ сценарий. „Не бих искал да ги върнем на големия екран без причина”, категоричен е той.

За „Трейнспотинг 2”, където главната женска роля е поверена на българската актриса Анжела Недялкова, Бойл изчаква 20 години.

„Скоро след като направихме първия филм, имаше доста предложения за следващи проекти. След като излезе и романът „Порно” на Ървин Уелш, втората му книга, посветена на Рентън, Сик Бой, Спъд и Бегби, ни изпратиха работен сценарий. Не беше добър и се отказахме от филма”, спомня си режисьорът. След като получава удовлетворяваща история за героите си, той се свързва с актьорите – Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Юън Бремнър и Робърт Карлайл.

„Предопредих ги, че ще им бъде платено еднакво, независимо от статуса им в гилдията в момента. Само един да се беше отказал, всичко щеше да пропадне”, добави още Бойл.