Щураците Александър Кадиев и Даниел Петканов ще имат решаваща роля в новия сезон на "България търси талант", стана ясно снощи на събитие по случай старта му. Телевизионерите ще разполагат с т.нар. Златен бутон, който ще им даде правото на вот.

"Имаше толкова много дарования и толкова моменти, в които искахме да го натиснем... Имахме сериозни колебания при избора си", коментира Петканов. С екранния му партньор Кадиев си паснали още на първия снимачен ден. "Мислим в една посока, което вероятно се дължи на това, че и двамата сме зодия Дева. Паснахме си и с чувството за хумор, което имаме, усета и ритъма на поведение, артистичността също не ни е чужда", констатираха те, а за финал се раздадоха на максимум с луд танц под звуците на миналогодишните победители в "България търси талант" - групата "Виво Монтана".

Шоуто за таланти тръгва тази неделя от 20 часа по бТВ. Звездното жури, което ще отсява кандидатите е в състав Катерина Евро, Ицо Хазарта и Славена Вътова. Мотото на 6-ия сезон е „Невероятното не е невъзможно“, а голямата награда за победителите е 50 000 лв.

На събитието Славена Вътова демонстрира ефирен танц в компанията на 6-годишната Мишел Попов и балетист Васил Дипчиков. Чрез хореографията Мис България 2006 г. година пресъздаде ежедневието на една модерна жена и майка, която подкрепя израстването на своите деца. Катерина Евро разказа как е подходила в развитието на многото таланти на своят син – Сашо Кадиев. Водещият на „България търси талант“ подчерта качествата и популярността на своя колега Даниел Петканов, който се радва на повече от 450 000 фенове в социалните мрежи, а след това разказа басня Жан дьо Лафонтен и изпълни акапелно парчена Кет Стивънс. Ветерантъ в журито Любен Дилов-син се обърна към стотиците гости на събитието с признанието, че в момента се отдава на един от любимите си таланти – дайвинг в екзотичните води на остров Мадагаскар и съвсем скоро ще сподели преживяването със зрителите.