Лудия репортер поиска прошка от водещия с трогателно видео. “Ще си позволя да споделя нещо, което не е било публично достояние - с Милен не поддържахме никакъв контакт през последната година и три месеца. Той се засегна от моя постъпка, аз - от негова, и егото на двама ни не позволи да общуваме. Този факт ме кара да се чувствам адски гузен, адски разочарован от себе си, защото много пъти през тези 15 месеца исках да му се обадя, да му се извиня, да си оправим отношенията. Защото нашето приятелство беше повече от нашето его. Винаги е било, през каквито и конфликти да сме минавали. Закъснях. Няма да търся оправдание за себе си. Нямам такова”,обобщи Дани, който стана известен благодарение именно на Цветков.

Но има и по-дълбока причина за създаването на клипчето: “Правя това видео, защото искам един ден синът ми да го гледа и да разбере какво означават думите “приятел”, “ментор” и “Човек”. Също и как не трябва да допуска грешката, която направих и която не мога да си простя”, признава Петканов.

С Милен Цветков се срещат за първи път на конкурса “Мис и Мистър УНСС”, където Петканов печели в мъжката категория, а Милен Цветков е жури. По време на представянето си Петканов отправя реплики към известния водещ, който очевидно също бил впечатлен от свободното поведение на победителя. “На другия ден заедно с Мис УНСС трябваше да гостуваме в сутрешния му блок, който се излъчваше по това време в икономическата телевизия EBF. Знаех, че моят бъдещ най-добър приятел и ментор в живота е остър журналист, който не търпи цензура, поради тази причина беше намерил пристан временно в тази медия. По време на участието въпреки притеснението се държах свободно - майтапих се с Милен, танцувах със синоптичката и след изявата той ме покани на разговор в кабинета си”, спомня си Петканов.

В първия момент се стъписал, защото помислил, че нещо не е наред. Все пак усеща, че водещият е добронамерен, а малко след това чува предложението на живота си. Цветков го попитал дали се е занимавал с телевизия досега, а след отрицателния отговор директно го попитал: “А искаш ли да се занимаваш? Ама за без пари!”. Петканов не можел да повярва, че мечтата му е на път да се сбъдне. Макар да е завършил политология и маркетинг в УНСС, Петканов тайно мечтаел да разбере от първо лице какво е да работиш в телевизия. “Но никога пред никого не го бях споделял, защото си мислех, че това е затворена общност и че нямам никакъв шанс. Е, Милен Цветков ми даде този шанс!”, разказва Петканов .

“Героите си отиват така, както и живеят. Милен си отиде с “бум”. Героите не си отиват незабелязано. Дори смъртта му ще е повод за промяна или поне за това да се замислим. Благодарности за това, което беше, и за това, което остави като следа”, казва още Даниел Петканов в емоционален клип в ютюб канала си.