По случай 50-годишния юбилей на Даниел Крейг, в. "Дейли експрес" предлага любопитни факти за британския актьор, когото догодина ще видим за последен път в знаковата му роля на Джеймс Бонд. Ето какво любопитно не знаем за актьора.

Даниел Крейг е роден на 2 март 1968 г. в Честър в семейството на моряк и учителка по рисуване. Когато се появява на бял свят, акушерката не намира кърпа или одеяло, с които да го загърне. Поради тази причина майка му получава новороденото си "пакетче", увито в стар вестник. Даниъл никога не е проявявал особен интерес към училището, тъй като единственото му желание е да стане актьор. По-късно, след като първоначално не е приет в Колежа за музика и драма Гилдхол, Крейг се записва в престижното учебно заведение. Посещава го по едно и също време с Юън Макгрегър и Джоузеф Файнс.

Даниел Крейг, който днес се радва на имиджа на суров алфа мъжкар и кара не едно дамско сърце да тупти учестено, в младежките си години не е бил чужд на забавните превъплъщения. В театрална постановка на "Пепеляшка" Крейг дори се подвизава в женски дрехи, припомнят БТА.

Даниел Крейг, днес утвърден секссимвол, още от млад се радва на женско внимание. На 18 години има връзка с Марина Пепър - 20-годишна моделка на "Плейбой". По-късно Пепър ще разкрие, че й е било трудно да следва любовния ритъм на младия мъж заради огромната му сексуална издръжливост. Марина също така дава надежда на по-закръглените дами, потвърждавайки, че Даниел си "пада" по пищни гърди.

Крейг понастоящем е женен за актрисата Рейчъл Вайс, с която минава под венчило през 2011 г. От първия си брак с актрисата Фиона Лаудън, за която се жени още на 23-годишна възраст, има дъщеря, Ела. Двойката се развежда през 1994 г.