Актьорът Даниел Радклиф ни хипнотизира със сините си очи от корицата на новия брой на списание Essential Homme за август/септември 2014 г.

25-годишната звезда се прочу с ролята на младия магьосник Хари Потър в едноименната поредица, а много критици не му предричаха светло бъдеще, но Даниел успя да промени негативното мнение – днес той е един от актьорите, затрупани с предложения за работа.

За Essential Homme англичанинът споделя по какъв критерий избира предстоящите си роли.



"Започвам даден проект, ако съм възхитен от историята. Не си мисля "Този сценарий по различен ли е от този на "Хари Потър?" или "Тази пиеса ще ме разграничи ли от образа на Хари?", защото нямам контрол над това. Просто правя неща, които бих гледал, ако съм зрител."



От октомври 2012 г. Даниел има връзка с актрисата Ерин Дарк (Erin Darke). Двойката се запознава на снимачната площадка на биографичната драма Kill Your Darlings, а през месец май 2014 г. англичанинът поиска ръката на Ерин.

"Теорията, че за всеки има някой подходящ, независимо къде се намира той, за мен е глупава. С повече от 7 млрд. население на земята, това не е възможно. За мен любовта е просто да бъдеш с човека, който те кара да се чувстваш невероятно щастлив, и, с когото обожаваш да прекарваш времето си. Не вярвам в съдбата."

Самият актьор признава, че сегашната му връзка е доста по-различна, защото е приятел с голямата си любов.

"Всеки от нас е допуснал другия до себе си, но това не е станало нарочно, затова съм и толкова щастлив, защото все още сме приятели."