Състоянието на актьора Даниел Радклиф вече е 64 милиона британски лири.

Когато 11-годишният Даниел Радклиф беше одобрен за ролята на Хари Потър, надали е осъзнавал, че ще стане един от най-богатите в шоубизнеса. Сега, вече на 27 години, той има невероятните 64 милиона британски лири, съобщават от БТА.

Сумата разкрива публикуваният счетоводен отчет на компанията му "Гилмор Джейкъбс". Тя е с 4,5 милиона лири по-богата, отколкото през 2015 г. Това говори, че Радклиф е най-добре припечелилият британски актьор тази година. В отчета не е посочен оборот, нито пък получените от Радклиф суми. Той е инвестирал повечето от парите си в имущество, акции и дялове.

Тази година Даниел Радклиф се снима в трилърите "Зрителна измама 2" и "Империя", както и в комедийната драма "Швейцарско войниче".

Фирмата е основана от родителите на Радклиф през 2000 г., една година преди той да се изяви в първия филм от поредицата "Хари Потър и Философският камък".

Актьорът призна тази година, че не харчи много от парите си.

"Аз не правя нищо с парите си", каза той - "Благодарен съм за тях, защото не трябва да се притеснявам за пари. Това е прекрасна свобода. Те ми дават свобода и в кариерата."

Даниел Радклиф обясни, че богатството му дава възможност да участва в театрални постановки и в нискобюджетни експериментални филми.