Актьорът Даниъл Радклиф, прочул се с ролята на Хари Потър във филмовата поредица за приключенията на момчето магьосник, по-късно през месеца ще се завърне на театралната сцена в Лондон, предаде Ройтерс, цитарана от БТА.

27-годишният Радклиф не се е изявявал на лондонска театрална сцена от 2013 г., когато участва в пиесата "Куцльото от Инишман", която впоследствие имаше представления и в Ню Йорк.

Актьорът е участвал и в бродуейските постановки "Еквус" и "Как да успееш в бизнеса без дори да опитваш". Даниъл Радклиф ще се завърне на лондонска театрална сцена с роля в "Розенкранц и Гилденщерн са мъртви" на Том Стопард.

С нова версия на пиесата театър "Олд Вик" в Лондон ще отбележи 50-годишнината от първото й поставяне на сцена, състояло се през 1967 г. в Единбург. Почитателите на Радклиф ще го видят в образа на Розенкранц. Ролята на Гилденщерн е поверена на актьора Джошуа Макгуайър. Премиерата на постановката е на 25 февруари.

Представления ще се играят до 29 април. Въпреки театралния си опит, включващ и прочутото му разголване в "Еквус", Даниъл Радклиф не крие, че все още страда от сценична треска.