Хеликоптерът на данъчните, който обиколи няколко баровски квартала в столицата, и засне имоти за хиляди, даже милиони левове, явно е зарязал богатите.

Сега проверяващите от НАП са се съсредоточили върху разни „невзрачни“ милионери като актьорът Димитър Рачков, пише razkritia.com.

Водещият от „Господарите“, който живее заедно с екранната си партньорка Мария Игнатова, обитава жилище в затворения комплекс, намиращ се край Панчарево.

Комплексът е построен от Денис Ризов – музикант и бивш съпруг на Наталия Симеонова, който от доста време се подвизава и като строителен предприемач.

Един от най-успешните ни комици през последните няколко години има тристаен апартамент там, а не цяла къща. Имотът е бил закупен на преференциални цени от 500 евро за квадратен метър.

След дълги размисли и навивки от страна на Ризов, който е и близък приятел на талантливия артист, Рачков най-накрая склонил да се омеша с елита.

Преди това скромният иначе Рачков обитавал също толкова скромен панелен апартамент, ситуиран в един от крайните квартали на столицата.

Покупката струвала на познатият и като Калеко Алеко многобройни лишения, няколко заема и още по-сгъстен график на работа.

В последното всеки може да се убеди – накъдето и да се обърнеш, без значение дали ще пуснеш телевизията или радиото – Рачков е навсякъде. Участва в реклами, предавания, представления и частни партита, и на практика работи на обороти, на които трудно може да издържи човек… Малък плюс за покупката на жилището била и връзката на симпатягата с Мария Игнатова.

*Димитър Рачков и Мария Игнатова

Както може да се очаква, акцията на данъчните изобщо не притеснила зевзека. Той не само бил горд собственик на имота си, но можел да представи и нотариален акт за това.

“Оказа се, че живея в квартала на богатите. Не знаех. Прибрах се, видях хеликоптера и се огледах да видя в коя от съседните къщи има площадка за кацане. Но той завъртя и си тръгна. Със сигурност данъчните не са видели нито обзавеждането в стил барок, нито моите портрети на Пикасо и Ван Гог. Не са успели да видят и истинските лъвски глави и широките позлатени фуги на паркета”, шегува се в типичния си стил Рачков.