Дара Екимова посвети песен на без време отишлия си баща. Дими от "Сленг" загина при катастрофа с мотора си на магистрала "Хемус" през лятото на 2008 година. Трогателната балада е дело на самата Дара и музиканта Преслав Атанасов-Пресли. Решението им да я създадат ги отвежда в студиото, където за 20 минути талантливата певица написва текста, а Пресли композира музиката. В записите се включва и възпитаникът на НМУ „Любомир Пипков” Еви Младенов, изсвирвайки нежната музика на пиано.

„Отдавна исках да напиша балада на български, в която да изразя цялата си болка от загубата на баща ми. Благодарна съм за всяка секунда, споделена с него и в същото време много ми липсва. Докато разглеждах архивните ни кадри, заснети в годините ни заедно осъзнах колко много въпроси имам към него и колко неща искам да му кажа. Така се роди и идеята за видео-клипа. Тази песен е най-истинската, която съм писала досега. Тя е абсолютната илюстрация на сърцето ми.

Кара ме да настръхвам, да намирам смисъл да се боря. Кара ме да се смея и да плача едновременно. Песен, която ще слушам вечно. Това е музиката със смисъл! Това е изкуството. Това съм аз. Носталгична, смела, понякога тъжна, искрена и обичана.
Написах тази песен със сълзи в очите си, но със спокойствие в душата си, защото той ме пази. Записах тази песен с треперещ глас, но с много любов. С много истина. Посвещавам тази песен на човека, който си тръгна, но винаги ще ме чака някъде. Посвещавам тази песен на хората, които са загубили някого, но усещат закрилата и подкрепата му.

Посвещавам тази песен на хората, които имат нужда от любов и разбиране. Посвещавам тази песен на хората с разбити сърца. На хората, които ЧУВСТВАТ. Посвещавам тази песен на теб!” – споделя Дара Екимова в профила си в социалните мрежи.
За един ден екипът се събира и реализира видеото към песента „За теб”. Зад камерата застава талантливият режисьор Павлин Иванов-Башмоушън. Миксът е дело на Димитър Ганчев, а с мастеринга се заема Дейв Къч, The Mastering Palace, работил с Графа, Михаела Филева и Любо Киров. Клипът е заснет в Red Panda Studio.

2020-а започна с летящ старт за Дара Екимова. Благодарение на изключителния успех на хита Sagapao и песните, които реализира през 2019-а, младата певица бе отличена с Награда за дебют от престижните 359 HIP HOP AWARDS.
Записите на „За теб” и реализацията на клипа Дара Екимова редува със снимките и ангажиментите в най-актуалния уеб сериал „Аз съм Изи“. Тийн-поредицата е дело на продуцентската компания 7Talents, която стои зад хитовите продукции „Не така, брат“ и „Следвай ме“. Тази пролет във Vbox7.com сериалът ще предложи история за приятелства, любов, предателства и отмъщение.

Продукцията събира на едно място популярни любимци на тийнейджърите. Талантливата певица влиза в сериала с ролята на Криста, най-добрата приятелка на главната героиня. Тъй като целия живот на Дара до момента е бил обвързан с музика, тя взима решението да покаже една нова страна на артиста в себе си в „Аз съм Изи“. Излъчването на сериала е през април, а клипът на „За теб” вече е в YouTube канала на Дара Екимова.

снимки:pr