S`agapaó е диалектна форма на глагола „σ αγαπώ” от гръцки „обичам”. След като получава демо на музиката от хит-мейкъра Искрата, Дара Екимова написва английския текст на песента за една нощ. За гръцкия припев, младата певица се обръща към утвърдената авторка на музикални текстове Дони Чачова. На въпроса, защо е комбинирала английски и гръцки в лятната си песен, самата Дара отговаря: „Исках да експериментирам с език, който е различен от испански. Със „Sagapao” показвам, че гръцкият език може съвсем естествено да се впише в поп и денс музиката.”


Думите в песента, певицата отправя към своя любим, а Искрата облича посланието в универсалния език на музиката, помагайки му да докосне сърцата на всички влюбени, които споделят летните емоции, където и да се намират по света. Младите творци веднага влизат в студиото на Светилин Къслев, Star Light, и за един ден записват новия летен хит. В хода на работата по „Sagapao” Дара Екимова решава да покани Искрата да се включи в песента.

Хитовият изпълнител с охота приема поканата и сам написва текста на своята част. Само няколко дни по-късно Дара Екимова и Искрен Тончев – Искрата се отправят към екзотична дестинация край Варна, където вече ги очакват Павлин Иванов - Башмоушън и неговия екип. Вдъхновена от ритъма на музиката, хореографката от култовия варненски денс-център The Center, Мариела Станчева – Ел, създава атрактивен и модерен танц. Във видеото към „Sagapao” участват танцьорките Вивиана Димова и Дарина Хараланова, облечени в бански костюми от актуалната колекция на българския бранд DE JUJU, създаден от младата дизайнерка Женя Желязкова.

По време на двата снимачни дни Дара Екимова сменя четири визии, дело на топ-стилиста Стоян Апостолов – Стоянски. Стилните рокли са предоставени от бутик Cliché, а специално за хореографията талантливият професионалист проектира червено, дантелено боди, с колан от копринени воали в стил Бионсе, произведени от родни дизайнери, обединени под бранда Imane. „Умишлено се спрях на български брандове.”, споделя Стоянски, дни преди реализацията на видеото и допълва: „Исках да покажа, че в България се създава качествена мода, а млад и талантлив изпълнител като Дара Екимова е най-подходящото лице, което може да изрази елегантността, стила и изяществото на моделите, които по нищо не отстъпват на нито една световна марка!” Шикозният грим на Дара Екимова, Вивиана Димова и Дарина Хараланова е поверен в ръцете на Цвети Борисова, а прическите на участниците в клипа са дело на Таня Георгиева от Violett Studio, част от Christian Of Roma. Цялостната визия е допълнена от аксесоарите на XO, които се погрижиха и за стайлинга на Искрен Тончев – Искрата.


Две локации, два снимачни дни, буйни огньове и морски вълни са естествен декор на видеото към песента „Sagapao”. Прогнозата за проливни дъждове, едва не проваля снимките, и докато в морската столица се изсипва разхлаждащ летен дъжд, над снимачната площадка, в близост до Варна, грее жарко слънце. Успешният финал в последния снимачен ден Дара Екимова, Вивиана и Дарина отпразнуваха на Морска гара, Варна, където се потапят в тематичната атмосфера на лятното гръцко меню на верига ресторанти Хепи. Увлечени в смях и вкусни изкушения трите момичета не пропуснаха да зарадват посетителите, изпълнявайки атрактивния танц към песента „Sagapao”.