30 човека екип при спазване на всички противоепидемични мерки, 3 дни строеж и подготовка на декори, 50 часа танцови репетиции, отнемане на шофьорска книжка и леко ПТП са само част от статистическите факти в подготовката на „Война“. След тринадесет часов запис в звукозаписното студио, прибирайки се към дома си, Дара Екимова е спряна от полицейски патрул, който отнема шофьорската й книжка, заради неплатена гражданска отговорност. Седмица по-късно, пътувайки към репетиции с хореографа Росица Терзийска, певицата претърпява леко пътно-транспортно произшествие, което за кратко я изкарва от кондиция.

За щастие хубавата Дара успява да преодолее уплахата си и да се включи навреме в репетициите с танцьорите Ева Маринова, Тея Радева, Миглена Ангелова и Никол Карушкова. За да бъде в перфектна форма талантливата изпълнителка се подлага на интензивни тренировки и хранителен режим, подкрепен от пробиотиците ProLact BioStim, разработен от екип водещи учени първоначално за международната космическа програма ИнтерКосмос, като храна със специално предназначение.

Използван е за първи път при космическата мисия на втория български космонавт Александър Александров през 1988 г. Въпреки натоварения график младата певица се подготвя за национално външно оценяване, кандидат-студентски изпити и предстоящия през месец май абитуриентски бал. Едновременно с това тя не пропуска записите за подкаста на HiNews „Суров материал“, който с всеки нов епизод е на първо място в престижната класация на Apple Podcasts. „Отговорността към екипа и ангажиментите ми ме държаха в кондиция, въпреки че на моменти беше много трудно.“ – споделя Дара Екимова и допълва: „Благодарна съм на всички, които превърнаха „Война“ в още една сбъдната мечта!“

Текстът певицата и Искрен Тончев - Искрата написват, разказвайки лична история на Дара Екимова, в която е изправена пред избор: да се отдаде на разрушителна любов, в която розите се превръщат в разменна единица прошка в опит да компенсират пропуснатите мигове и мили думи или да предпочете собственото си достойнство и увереност. Въпреки болката, тя успява да излезе по-силен и още по-устойчив победител. Песента е посветена на женската сила да прощава и да обича безусловно, изправяйки се пред всяко житейско предизвикателство. Това е една от причините празникът на жената – 8-и март да е избрана за премиерна дата на „Война“. Музиката към песента е написана от Искрен Тончев-Искрата. 

Дни след премиерата на „Война“ ще бъде показано и бекстейдж-видео, което е специално заснето от режисьора Деян Барарев, спечелил награда от Сараево Филм Фест за късометражната лента „В час с Ботев". Младият фотограф Ангел Захаринов запечатва в снимки всеки миг от реализирането на видео-клипа към „Война“.