Поп певицата ни Дара имаше възможността да се срещне лично с продуцента на Кайли Миноуг - Крис Йънг, който освен това е работил със звезди като Лайнъл Ричи и Род Стюърт. Запознанството им се случи по време на първия Sofia Songwriting Camp, който се проведе през изминалата седмица в Боровец. Кадърът на "Х Фактор" блесна с колоритен гардероб. Изпълнителката на "Недей" се появи в ексцентричен аутфит.

За работата по първия си проект с Крис Йънг, тя избра ръчно везана дреха по тертип на японско кимоно. „Взех я от гардероба на мама!“, сподели с намигване Дара.

В паузите на творческия лагер колежката й Йоана подкара скейтборд и като най-опитен шофьор в аритстичното семейство на „Вирджиния рекърдс“ успя да изуми мъжката част от гостите с детайлен разказ на тема „Как се сглабява турбо на кола“. Освен с вокалната си мощ, Михаела Маринова пък впечатли хитмейкъри от пет държави с обувките си. Изпълнителката на „Листата падат“ е обособила специален кът в мобилното си студио за десет чифта чепици, сред които кецове на 10 сантиментрова платформа и маратонки с елементи от змийска кожа.

Равносметката след Sofia Songwriting Camp показа, че са създадени над 20 нови парчета от колаборация между българи и чужди музиканти. Събитието събра в творчески екипи 9 от най-ярките български изпълнители с 16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от Англия, Швеция, Норвегия и Румъния. Боровец се превърна в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на „Вирджиния Рекърдс“, а поточната линия за хитове в курорта стартира под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.