Българският Незавизим Сайт За Евровизия проведе традиционната си годишна анкета за избор на изпълнител, който да представи страната ни в международния песенен конкурс. В нея бяха включени 16 изпълнители, които се съревноваваха в дуели, определени на случаен принцип.

Дарина Йотова - DARA е най-подходящият представител на България за Евровизия'2018 - определиха читателите на eurovision-bulgaria.com, като в анкетата своя вот са дали над 100 000 души.

На второ и на трето място са класирани съответно Михаела Филева и Гери-Никол, която пък миналата година беше фаворит на феновете.

Според предпочитанията на меломаните в настоящата анкета попадат още Тита, Радко Петков, Маги Джанаварова, Християна Лоизу, Преслава, Павел и Венци Венц.

Екипът на сайта сблъсква изпълнителите в дуели на произволен пренцип. Фолк звездата отпадна от надпреварата с разлика от над 10 000 гласа в ползва на момчетата, които скитат из чартовете „Само по татуси“.

Определянето на челната тройка се случи в рамките на четири кръга, в които се гласуваше във Фейсбук, Инстаграм и на сайта.



„Анкетата не е обвързана по никакъв начин с БНТ или официалната селекция, която ще определи българският представител през 2018! Това е единствено допитване до мнението на феновете на конкурса.“ - подчертават организаторите на допитването.

А кой изпълнител в действителност ще бъде българският представител в конкурса предстои да разберем в началото на март. Припомняме, че от БНТ приемаха концепции за участие до 29 декември 2017-а, като сред изискванията към кандидатите бе да са лансирали публично поне 3 музикални проекта за последните 2 години и да имат регистриран в ПРОФОН репертоар като продуценти.

Евровизия'2018 ще се проведе между 8 и 12 май в Лисабон.