Чудя се как ще успея да кръстя децата си, призна пред Hotnews.bg певицата Дара, докато засаждаше за първи път в живота си дърво. То стана част от „Градината на Доброто“ в новоизграденото парково пространство за отдих и спорт в кв. 335 в „Зона Б-5“ между блоковете 15, 16 и 18. Инициативата е на район „Възраждане“-СО и Cappy България.

В новото парково пространство в столицата доброволци, сред които и вечно усмихната певица, пременена за случая с удобни обувки и панталон, хванаха лопатите и засадиха 50 японски вишни и червенолистни декоративни сливи. 

В новото парково пространство на площ от 11 дка са изградени детска, многофункционална спортна площадка, стрийт фитнес и фитнес уреди, кътове за отдих с паркова мебел и озеленяване. Реализацията на проекта е на стойност 594 022, 56 лв
Боряна Великова, старши бранд мениджър негазирани напитки в „Кока-Кола България” сподели, че от близо 20 години живее в района. „Той бе много различен, когато дойдохме. Наоколо бе пустош, а на мястото на парк „Възраждане” имаше дива гора. Сега всичко е обновено, красиво и зелено с площадки за спорт и деца. Това променя качеството на живот, защото за майките има разкошни места, където да разхождат децата си.

Много се радвам, че мога лично да допринеса за нашата ангажираност като компания към общността, в която живеем, защото знам как този квартал може да се промени към по-добро с малки стъпки. Тук имаше много хора от квартала, които се включиха като доброволци в нашата инициатива и с малка помощ от наша страна да засадят дърво и да оставят нещо за бъдещето”, заяви Великова. Тя също, като типичен градски човек, засажда дърво за първи път, но обещава да не е последното. Cappy България вече води преговори да направи и още няколко „Градини на доброто”, не само в столицата, но и в провинцията догодина.

(в материала има продуктово позициониране)