Дарина Павлова призна, че не може да бъде моногамна, защото е свободен човек.

"Сега не мога да се отдам отново на един човек, защото ми трябва време. Италия ми даде любов. Научих езика за 4-5 месеца. Имам написани над 100 стихотворения на италиански. Подарявала съм стихотворения", сподели вдовицата на Илия Павлов пред Лора Крумова по bTV.

Павлова обясни, че се разкъсва между три страни, тъй като синът й Илия учи в Швейцария, дъщеря й Паола е в САЩ, а Венцислава работи в Дубай.

"Илия Павлов излизаше извън пределите на България като бизнес и това явно не се харесваше на много хора. Той рано разбра, че неговите познати от спортните среди също искат да правят бизнес, но друг вид и си каза, че повече не може да има контакт с тези хора, защото са избрали грешния начин на бизнес. Митове са това, че той е получил от така наречените червени куфарчета. Странно е и това, че неговият бивш тъст му е дал такова куфарче. Как да стане това, след като той се е разделил с дъщеря му. Просто Илия беше много комбинативен човек и умееш да прави бизнес", сподели бизнесдамата.

Като доказателство на тезата, че покойният й съпруг не получавал пари даром да върти бизнеса си, тя разказа как той продал зеления си вартбург, за да влезе в кооператив от 7 души:

"Това е станало малко преди да падне режимът. Той беше един късметлия, че социализмът падна и имаше частна компания веднага след това. От бившия режим имаше познати, но не и приятели. Когато се срути социализмът, те не бяха в изгодната страна. В началото политиците не искаха услуги от него. Тогава президент беше Желю Желев. Просто тогава хората не знаеха какво ще се случи. По-късно, когато се разбра, че властта може да донесе облаги, започнаха да контактуват с него и да го търсят. Тогава му казах да бъде внимателен, защото времената се сменят, а политиците се сменят."

Дарина е убедена, че истината за убийството на Илия никога няма да излезе наяве, тъй като никой нямал желание да я разкрие. Тя има своя теория за случилото се и смята, че мъжът й е премахнат не заради това, което е направил, а заради това, което щял да направи.

"Ако не беше убит, щеше да се прочуе и извън България, да работи за благото на страната си навън", смята Павлова.

На вдовицата е било много тежко да съобщи трагичната новина на децата си.

"Аз бях в шок. Не съм си мислела, че може да се случи нещо такова. Венци бе с мен. Паола тъкмо беше направила добър съзнателен контакт. В такъв момент човек има две възможности - да си посипе главата с пепел и да потъне или да стъпи здраво на краката си и да продължи. Избрах второто."

В началото младата жена изпитвала трудност да продължи бизнеса на съпруга си. Тя не разбирала много от нещата, но пък негови верни приятели й помогнали да се справи с трудностите.

"По-скоро се получи окрупняване на нещата," обобщава Дарина ситуацията тогава.