Дарина Павлова продуцира риалити за италианците, живеещи в Съединените щати.

То ще се казва "Сънувайки Италия" и ще се излъчва по тв канал на медийната империя на Силвио Берлускони "Медиасет".

Програмата ще покаже на живо, но също така и в документални кадри италианците и италианския стил на живот в САЩ.

Смята се, че над 15 млн. италианци живеят в страната, където от години има дом и самата Дарина, пише 24chasa.bg.

Американските серии в действителност ще бъдат първият сезон на предаването на Берлускони за италианската емиграция в чужбина. Кадри за него се заснемат в момента в 9-те американски града с най-силно италианско присъствие - Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Лас Вегас, Лос Анджелис, Сан Франциско, Хюстън, Ню Орлийнз и Маями.

Директор на програмата е италианецът Джорджо Скуарча, а водеща ще бъде близката приятелка на Дарина - Морган Уиткин. Освен че е атрактивна блондинка с фигура на модел, тя е висшистка и говори перфектно италиански подобно на Дарина. И Морган, както и самата Дарина, от известно време пребивава в Рим.

Американец, живеещ в Италия, ще върви по следите на италианците в света, откривайки как пренасят част от Италия навсякъде във всекидневието си - такава е есенцията на съдържанието на програмата според нейните създатели. Любовта към Италия и към всичко италианско е в основата на риалитито. От една страна, неговата цел е да изрази обичта към Италия. От друга, то ще бъде своеобразно риалити, чиято цел ще е да развлича италианската публика, предлагайки й най-разнообразна мозайка на света, видян през очите на италианците в чужбина.

Шоуто ще се фокусира върху интересни и успешни съдби на многобройни италианци от три поколения насам и произхождащи от различни италиански области. Постигали успех в бизнеса и изкуството в Америка италианци ще бъдат сред главните герои на програмата и те сами ще разказват историите си. Предаването ще изобилства и с примери за италианци, успели да пробият в сферата на дизайна и кухнята, където Италия открай време е лидер в света.

Сега обаче италианската публика ще види как конкретно нейни съграждани са успели да наложат в американското всекидневие италианската култура.

Шоуто ще се стреми да бъде не само специфично пътешествие в света, видяно през италианските очи, но ще покаже и как Италия остава завинаги в сърцето на италианеца, където и да се намира той.

Всеки едночасов епизод от предаването ще стартира с обиколка на един от американските градове, от които ще се излъчва. Гайд ще бъде Морган Уиткин, която ще представя и съответната личност главен герой. Веднага щом бъде разказан американският й начин на живот, ще бъде представен и съответният италиански град, откъдето произхожда.

След това предаването ще премине в етапа риалити, в който главният герой ще разкрива най-интригуващите моменти от всекидневието си. Мечтите, свързани с Италия, както и интересни случки от живота на съответния герой ще доминират в тази част. Всяка част от риалитито ще се развива в различен континент.

Първият главен герой на програмата ще бъде известната в САЩ кино- и тв продуцентка Джулия Марлета. Дарина и екипът й ще стартират снимките за серията с нея на 4 септември по време на кинофестивала във Венеция. Марлета е един от продуцентите на филма на Ал Пачино "Wilde Salome".

Финалът на американските епизоди, за които отговаря Дарина Павлова, ще бъде заснети във Вашингтон по време на традиционната галавечеря на Националната италианско-американска фондация.