"Не пропускайте следващата серия на "Сънувайки Италия" в Чикаго с Робърт Алегрини по "Рете 4" на 24 май", предупреждава сайтът на предаването за италианците в Америка Sognandoitalia.tv.

За пета поредна седмица утре вечер ще бъде изписано отново с големи букви на екрана "Една програма на Дарина Павлова".

Така стартира всяка серия на шоуто по телевизията на Берлускони.

Досега не е регистрирана нито една критика по италианските медии. Сам по себе си този факт е успех, като се има предвид вечният полемичен дух, който съпровожда в Италия старта на всички предавания.

Телевизионният формат, измислен преди повече от година от Дарина и развит от "Проджект уан прадъкшънс", явно допада и на медиите, и на публиката с формулата си.

От една страна, предаването е като любовно обяснение към Италия на емигрантите й в Америка, от друга - разказва за различни американски градове през очите на италианец, намерил късмета си и успех там.

За много италиански медии, сред които седмичника "Панорама" и всекидневника "Кориере дела сера", историите, разказани в шоуто на българката, са истинско откритие, пише в. "24 часа".

Въпреки че са постигнали успех и известност в Америка, много от героите досега са били непознати на Апенините.

В действителност изборът на персонажите и динамичният им начин на представяне, който редува всички възможни телевизионни жанрове, е един от козовете на програмата.

Артдизайнерът Алекс Турко, намерил своята Америка в Маями, беше първият герой на предаването. Стилът и чувството за дизайн, които само един италианец носи в кръвта си, проправят пътя в артсредите в Америка на италианеца от град Удине.

Произхождащата от Торино Джулия Марлета бе второто откритие на Дарина Павлова и екипа й. Марлета и пътят й до Холивуд, където днес е утвърдена продуцентка и откривателка на филмови таланти, бяха също във фокуса на "Сънувайки Италия". Марлета е продуцентка и на последния филм на Ал Пачино Wilde Salome.

Красавецът от Падуа Франческо Белкаро, реализирал мечтата си да пробие в Ню Йорк, днес е един от най-утвърдените в сферата на недвижимото имущество и обществените връзки там.

Усетът към онези новости, които създават тенденции, присъщ на италианеца по принцип, е под прицела на серията за Белкаро.

И героинята на четвъртата серия на Дарина е квинтесенция на най-доброто от италианския характер. Роберта Манчино, бивш фотомодел от градчето Анцио, до Рим, днес е шампионка по екстремни спортове в Сан Франциско и грабва публиката с комбинацията си от смелост, динамика и страст по новото.

Тя заразява дори водещата на програмата Морган Уиткин, която се хвърля с парашут с нея, за да изпита тръпката на полета.

Всъщност бившият модел Морган Уиткин - красива и синеока блондинка от Маями, е другият силен коз на предаването. Освен дълги крака тя има и две дипломи от университета "Джордж Вашингтон" - по филология и литература , а след това и от "Бизнес скул" в Барселона.

На всичкото отгоре владее перфектно френски и италиански.

Морган е като негатива на снимките на героите, които показва, тъй като на практика е американка, постигнала успех в Италия. Темпераментна и газирана като италианско шампанско, Морган внася непрекъсната динамика и свежест в предаването, превъплъщавайки се във всичко възможно, за да разкаже персонажите си.

Режисьорът Джорджо Джон Скуарча също е част от американско-италианския "клан" на предаването по подобие и на самата Дарина, която живее между Америка и Италия.
Скуарча е роден в щата Минесота от италиански родители. Те обаче се връщат в Италия с революционната теория, че от телевизията се оглупява. Така от липсата на телевизор вкъщи следват и конкретни резултати - още пет деца в семейство Скуарча след Джорджо.

На 23 г. обаче той печели стипендия за Съединените щати, откъдето започва и авантюрата му из най-известните медии. Скуарча стои зад едни от най-интересните журналистически разследвания не само в Америка и Италия. Експлозията му от идеи пък му отваря вратите за някои от най-популярните предавания на италианската телевизия.

Очаква се успешният скок в италианското медийно пространство на Дарина Павлова да бъде отпразнуван в Рим успоредно с предстоящия рожден ден на 30 май. Целият екип от предаването на българката плюс съцветие от известни личности от италианските медии, политика и шоубизнес са сред поканените на мегапартито на Дарина, научи "24 часа".

Силвио Берлускони, който отиде да изгледа лично в римския дом на българката първата серия от "Сънувайки Италия", е очакван гост за мегапартито, както и брат му Паоло и доверените му адвокати Николо Гедини и Кристина Росело. Сред поканените са и шефът на "Милан" Адриано Галиани, както и повечето от шефовете на медийните издания на Берлускони.