Дарина – вдовицата на шефа на “Мултигруп” Илия Павлов, вече се шири в собствен апартамент в центъра на Рим, пише столичен седмичник.

Според имотни брокери мегалуксозното жилище струва 2 милиона евро. То се намира на последния етаж на стара аристократична кооперация във Вечния град близо, близо до централния булевард “Виторио Емануеле ІІ” и се оказва в центъра на триъгълника между прословутите Испански стъпала, фонтана “Ди Треви” и площада “Навона”. Освен с трите си невероятно красиви фонтана площадът е известен още като едно от най-скъпите и престижни места за живеене в Рим.

Информирани с житие-битието на Дарина разказват, че още преди да се сдобие с луксозния имот, вдовицата на Илия Павлов мечтаела за дом тъкмо до “Навона”. Мястото е сред задължителните туристически дестинации на всички чуждестранни посетители на Рим и затова по цялата му дължина са разположени атрактивни ресторанти с типична италианска кухня.

След като се сдобила със скъпия апартамент, Дарина коментирала пред приятелки, че за жилищната придобивка й помогнал лично италианският премиер Силвио Берлускони.

Вдовицата на най-богатия българин от близкото минало обаче не пояснила дали въпросната помощ на Берлускони е била финансова или министър-председателят използвал контактите си, за да може българката да се сдобие с имот на толкова престижно място.

Апартаментът на Дарина бил около 200 квадратни метра, като към него имало и огромна тераса от още 100 квадрата. Тя била украсена с екзотични средиземноморски растения и палми. Гледката от нея се простирала към всички посоки на Вечния град.

Вдовицата на Илия Павлов често правела изискани партита на огромната тераса, която осветявала с огромни антични свещници.

Сред честите гости на купоните бил самият Берлускони. Твърди се, че премиерът водил няколко пъти децата си на гости у Дарина. Те пък се познавали с наследниците на Илия Павлов – Венци, Паола и Илия.

През последната година Дарина почти не напускала жилището и прекарвала все по-малко време в Америка.
Отвъд океана постоянно пребивавала малката й дъщеря Паола, която от тази година е студентка по бизнес и моден дизайн в университета в Тексас.

Пред приятелки напоследък Дарина все по-често подхвърляла, че евентуална сватба между нея и италианския премиер въобще не е възможна.