Дария Симеонова, която се прочу с ролята на Наталия в „Откраднат живот”, мечтае да отиде в манастир, научи HotArena.

Малцина знаят, че Дария рисува много хубаво - талант, който е наследила от баща си, който е известен художник иконописец.

„Той е самоук, всичко е постигнал сам. Сигурно съм го разочаровала, че не продължих по неговия път, но никога не го е показвал”, разказва Симеонова. И допълва, че произхожда от религиозно семейство, което е успяло да възпита у нея да вярва в християнските ценности.

Самата Дария не е толкова религиозна, колкото родителите си, но е вярваща. Актрисата често придружавала майка си до Копиловския манастир, намиращ се близо до град Кюстендил. Възрастната жена всяка неделя посещавала святото място и разговаряла с монасите, а дъщеря й с любопитство наблюдавала всичко, което се случва там. Разглеждала иконите, интересувала се от живота в манастира.

„Монасите сами си произвеждат плодове и зеленчуци, продават ги на пазара, а със спечелените пари дострояват, ремонтират… Майка ми намери покой сред тях”, споделя Симеонова.

Екранната любовница на Димо Алексиев също имала желание да подкрепи финансово манастира и често оставяла дарения на различна стойност.



Дори планирала някой ден, когато й остане свободно време, да отиде там и да помага на монасите в земеделието.

„Тези хора са истински вярващи и чисти. За съжаление, вече почти не се срещат такива.”, твърди актрисата, предават от "Уикенд".