Известният холивудски актьор Джон Траволта е обвинен в сексуално посегателство и от служител в круизна компания.

Това е поредният иск срещу звездата, след като подобни обвинения срещу него отправиха и няколко масажиста, съобщава Си Ен Ен.

Ищецът Фабиан Занзи заяви по-рано пред чилийска телевизия, че по време на пътешествие в Карибско море през 2009 Траволта му е предлагал 12 хиляди долара за секс.

Според официалния иск, заведен в съда на Лос Анджелис, Занзи е бил назначен за личен стюард на актьора по време на плаването. Една вечер, когато занесъл храната в каютата на Траволта, последният се оплакал от болка в шията и го помолил за масаж, след което напълно се съблякъл. Ищецът твърди, че филмовата звезда се опитал да го накара да правят секс и се е държал доста грубо. Стюардът е изпитал болка, шок, страх и объркване от неприятния инцидент.

Занзи се опитал да напусне каютата, но Траволта здраво го хванал за ръката, като не му позволявал да си тръгне. След като успял да се отскубне актьорът му предложил 12 хиляди долара, за да мълчи. Все пак Занзи разказал за случилото се на командира на кораба.

Адвокатът на Траволта Мартин Сингър, както и по-рано, нарече обвиненията към неговия клиент измислица.

"Това е още един абсурден иск, съдържащ неверни обвинения. Очевидно, Занзи и неговите адвокати се стремят към своите 15 минути слава", коментира той, пише БГНЕС.