Поп фолк певицата Даяна пред HotNews.bg в едно искрено интервю за завръщането, кариерата и любовта...

- Всички те помнят с песента "Право в целта", беше голям хит! Смяташ ли в скоро време да се завърнеш на сцената с гръм и трясък?

- Всъщност пускам по-рядко песни, да това е факт, но не съм спирала да творя, да пея, да радвам хората, които ме харесват. За съжаление изгубих не малко от времето си, работейки и с хора, които ти обещават неща и после не ги изпълняват. След 2010-та година останах без продуцент, реших да пробвам сама. Научих се, че човек трябва да опитва, за да види какво трябва и какво не, кое е правилно и кое не и накъде е верният път. Съвсем скоро се надявам моите почитатели да чуят, видят и оценят моите проекти. Един от тях вече е факт. Песента се казва "Лудост". Тя е по музика и аранжимент на Калин Димитров и текст на Дони Василева.

- Имаш страхотен глас, нещо, което не се среща често. Оценява ли се в България истинският талант?

- Оценява се, но отново повече от хората в тази среда - музиканти и талантливи изпълнители. За съжаление това е много болна за мен тема, няма да ни стигне времето да говоря по нея. Наистина сякаш пазара се заля с хора, които не могат да пеят, да си го кажем направо! Един изпълнител е съвкупност от много качества, но е добре малко повече да се набляга на музикалните качества, а не толкова на визията. Но всеки може сам да преценява какво е добре за него и какво не.

- Смяташ ли да подпишеш договор с някоя музикална компания?

- Определено да! Много е трудно сам човек да се справя с всичко. Опитах и по този път, но видях, че не е по-добре. Животът учи, никога не е късно, важното е да попаднеш на правилните хора които да ти повярват и да са с теб занапред.

- Как реши да станеш блондинка?

- Обмислях го от много отдавна. Аз съм доста пресметлив и колебаещ се човек в решенията си, но като реша нещата се случват мигновено. Както например като бях с дълга до кръста коса и се подстригах на късо каре. После замених червеникавия ми естествен цвят на косата и реших да стана руса. Засега се чувствам добре така. Човек трябва да експериментира.

- Какъв е идеалът ти за мъж и имаш ли такъв до себе си?

- Най-важното нещо за мен е един мъж да ме разбира, да е стъпил здраво на земята, да знае какво иска от този живот, да бъде психически по-силен от мен и същевременно да е и мил и любящ, да ме кара да се смея... Комуникацията е много важна... Много са нещата, които трябва да ме пленят, но нека да не звуча прекалено взискателна. Когато срещнеш сродната душа ти просто я припознаваш. Нужни са и компромиси от двете страни. Сексът също е много важен...

- С коя твоя колежка би искала да направиш дует?

- Много са талантливите колежки, с които бих се радвала да направя дует. Не бих искала да цитирам имена. Наскоро бях в Атина. Много бих искала да направя и дует с някой гръцки изпълнител!

- За какво мечтаеш?

- Моите мечти са толкова много! Обичам да мечтая и съм щастлива, когато успея да сбъдвам някои от мечтите си. Избягвам да споделям за неща, които не са се случили, но и аз като един добър човек мечтая и вярвам. Пожелавам на всички приятели и неприятели да бъдат здрави и всички любими хора да бъдат до нас винаги. Нека бъдем по-добри вместо да пречим и завиждаме на другите, да гледаме да реализираме себе си и да се радваме и уважаваме труда на околните. Важно е за нас, хората на изкуството, защото всичко което правим е за публиката.