“Бащино огнище” представя на своите зрители новото лице във фолклорния каталог на “Пайнер” – Ангелина.

“Завършила съм Музикалната академия в Пловдив със специалност “Педагогика на обучението по музика” - разказва за себе си младата певица - в момента дори работя с деца от първи до четвърти клас. Първата песен, с която се представих в “Пайнер”, заснех за пролетната програма. Казва се “Петко войвода” и е от тракийската фолклорна област.”



В края на месец юни Ангелина засне и първата си фолклорна програма, която включва 5 песни от различни фолклорни области.

“Снимките бяха в Родопите – казва Ангелина – на едно прекрасно място. Голяма чест е за мен е, че една от песните “Шинко льо, мъри хубава” е в дует с известния родопски изпълнител Николай Славеев."



За своята визия Ангелина споделя:

“Избрах да бъда облечена в български народни носии от всички фолклорни области на страната, както и със стилизирани костюми. Мисля, че българският музикален фолклор трябва да се поддържа, не само с пееенето и с музиката, а и с това, как изглежда един фолклорен изпълнител. Много е хубаво една българска народна песен да бъде изпята добре, но и самият изпълнител да бъде в една красива народна носия.”

Песните от фолклорната програма ще бъдат включени в първия самостоятелен албум на Ангелина, върху който работи в момента.