Освен гениален барбанист, артист с благороден дух и ярък фронтмен Дейв Грол е на път да добави към списъка с определенията за себе си и „супергерой”.

Идеологът на Foo Fighters е дал съгласието си за рестарт на турнето на бандата въпреки тежката операция, която претърпя след счупване на крака.

Инцидентът се случи по време на концерт на 12 юни в Гьотеборг, който музикантът довърши стоически на стол. Докато медици от Лондон укрепваха костта му с шест винта, Foo Fighters отмениха серия шоута, включително участието си като хедлайнери на тазгодишния „Гластънбъри”.

От ”Билборд” пък изчислиха, че в случай на канселиране на европейските дати от турнето групата ще понесе загуби от над 10 милиона долара.

Спекулациите около съдбата на гиговете бяха туширани с едно-единствено изречение в сайта на петорката завчера: „Нямаме търпение за 4 юли! Ще се видим у дома във Вашингтон.”

Датата е специална за Foo Fighters – точно тогава те празнуват 20 години от създаването си, а специални гости на лайва в събота ще бъдат Джоан Джет и Black Hearts, Гари Кларк-младши, Ел Ел Кул Джей и Бъди Гай. Foo Fighters имат 42 насрочени концерта в Северна Америка, след което се прехвърлят в Европа за десет шоута.