След футбола и рекламата дойде ред и на киното.

Бившата футболна звезда Дейвид Бекъм ще участва в кастинг на бъдещия филм на Гай Ричи "Knights of the Roundtable: King Arthur" /"Рицарят на кръглата маса: Крал Артур" бел.ред./

Дейвид ще изпълни специално създадена за него роля, която е вдъхновена от спортното му минало. След филми като «Sons of Anarchy» и "Snatch" Гай Ричи възнамерява да направи оригинален и същевременно луд филм. Бекъм ще се въплъти в ролята на "Blackleg leader". Заедно с Дейвид ще играят още Джъд Лоу, Ерик Бана и Поппи Делевин.

Филмът се очаква да се появи в киносалоните през 2016 г. Гай Ричи и Дейвид Бекъм са стари приятели и футболната легенда не за първи път ще работи с него. През 2013 г. режисьорът представи кампанията на H&M, където Дейвид участваше, а миналата година Ричи засне рекламен клип за Бекъм. Впрочем за първи път ще открием Дейвид в един друг филм на Гай Ричи "В много специални агенти", където ще играят още Хю Грант и Хенри Кавил. Този филм се очаква да се появи на екраните през септември.

Сюжетът е по време на Студената война как си сътрудничат американски агент и агент на КГБ, които трябва да разбият международна престъпна група. Все още не е разкрита ролята на Дейвид.