Актьорът Дейвид Хаселхоф от „Спасители на плажа” спасява фенки из столицата. Мускулестият красавец, който през 90-те години разтуптяваше женските сърца с червен бански и голям буй, пристигна в София. Екранният Мич Бюканън е тук за снимките на пародийния екшън „Кунг Фюри”. В лентата Дъ Хоф, както е прякорът на неостаряващия здравеняк, ще си партнира с холивудската звезда Майкъл Фасбендър.

Роля в продукцията има и самият Арнолд Шварценегер. Първия филм от поредицата всъщност е късометражна нискобюджетна продукция, която се превърна в интернет сензация и големите студия решиха да направят сериозно продължение, пише в. "България днес".

В новия епизод на пародийния екшън, полицай със свръхестествени сили се бие срещу гигантски зли духове, спасява жени и деца, пътува във времето, бяга от динозаври и дори се среща със самия бог Тор. А за капак ступва и Адолф Хитлер в кунгфу схватка. Хаселхоф има роля и в оригинала, но сега образът му е разширен.

Междувременно Дейвид си разширява и културния кръгозор. Актьорът осъзна веднага колко е фотогенична София и си пуска различни снимки от покривите на култови дестинации в града. Сред любимите му места за отдих са „Александър Невски” и други столични покриви. Дейвид има голяма фен база и за да ги зарадва, кани почитателите си на лична среща със специално закупен за целта билет или ВИП пропуск.

„Аз съм в София, България и работя по „Кунг Фюри 2”. Нека ви разкажа малко повече за ВИП пропуска. Ако сте си купили билет, но сте го надградили до следващото ниво с ВИП пакет и пропуск, вие имате шанс да се мотаете с Дъ Хоф, да получите автограф от Дъ Хоф, както и самостоятелна снимка с мен. Освен това получавате и достъп „зад кулисите” в звукозаписното студио и други благинки."

Облечен от глава до пети в черно и разгърден като истински мачо, Дъ Хоф е в страхотна форма. Никой не може да му даде 67 години, а през миналото лято актьорът дори се ожени за 28 години по-младата от него манекенка Хейли Робъртс.