Актьорът Дейвид Шуимър е изпълнителен продуцент на шест клипа в кампанията "#ThatsHarassment" (#ТоваЕнасилие) за борба с насилието над жените.

В кампанията участват и редица други знаменитости, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Целта е да се вдъхне смелост на жертвите да говорят за проблема.

За заснемането на видеата Дейвид Шуимър си партнира с израелската режисьорка Сигъл Авин, която наскоро пусна в родината си късометражни филми за истински случаи на сексуално насилие.

В интервю за сп. "Космополитън" и двамата казаха, че темата е близка до сърцата им, поради лични преживявания.



Дейвид Шуимър, най-известен с ролята си на Рос в сериала "Приятели", има 6-годишна дъщеря. Той каза, че е пораснал, слушайки безброй истории за сексуално насилие от всички близки до него жени, включително от майка си.

"Всяка жена в семейството ми, в живота ми е била насилвана. Проблемът е, че хората не споделят, ако са станали свидетели на такъв случай, защото се страхуват от отмъщение", добави той.

В клиповете участват Синтия Никсън от сериала "Сексът и градът" и Еми Росъм от "Безсрамници".

Близо три четвърти от пълнолетните американци, които са били жертва на сексуално насилие на работното място, не са съобщили за инцидента.