“Разбира се, че зная защо съм в съда. Аз съм свидетел срещу дон Корлеоне на българската мафия.”

С тази фраза се обърна към съдебния състав Димитър Вучев-Демби. Известният кримигерой най-накрая благоволи да се яви, за да бъде разпитан по делото срещу Златомир Иванов.

Демби заяви, че преди седмица не се явил пред магистратите, защото някакъв човек предупредил негов комшия, че ще го убият. Вучев обаче не пожела да каже кой го е спасил.

“Писах до парламента, президента и главния прокурор, за да им разкажа за реалната престъпност в България, а не тази, която излиза в медиите. Там ме изкарват наркобос и наркоман”, избухна Демби.

“Един ден при мен в затвора дойде главният прокурор и министрите, които се занимават с престъпността. След това започна разследването срещу Баретата”, обясни Вучев. Многократно съденият за побой и грабежи 37-годишен мъж разказа, че в София с наркотици се занимавала само организацията “Фирмата”, ръководена от Златомир Иванов. Под него в йерархията били Антон Савов и Мартин Станков-Рашо. “На Рашо се отчитаха отговорниците на райони.

Първи се ръководеше от Ивайло Горублянския, втори - от Стоян Дичев, трети - от Коста и Бобо, четвърти - Бобъра, преди да го убият, пети - Хайо, седми - Муната”, посочи Демби. И разкри, че през 2002 г. Косьо Самоковеца го запознал с Рашо. “Отказах да работя за Рашо и той ми каза, че винаги ще имам проблеми. Хората на Златко имаха връзки в прокуратурата и пускаха жалби срещу всички, които не се присъединявахакъм него”, промълви Демби. И посочи, че “Фирмата” печелила по няколко милиона лева на месец, а половината от печалбата прибирал Рашо.

“Баретата искаше да завземе дейността, с която се занимаваше Антон Милтенов-Клюна. Но след като не се стигна до съгласие, бе взето решение за премахването на Клюна. Последва убийството на Георги Нацев. И неуспешният бомбен атентат срещу Косьо Самоковеца на 31 май 2003 г. край Пасарел. Имаше по едно убийство до хотел “Хилтън” и в “Надежда”, каза Вучев. Той допълни, че един от обвиняемите - Валентин Луков, се е занимавал с премахване на хора. “Момче, та ти не ме познаваш”, подскочи Луков.

“Вучев говори глупости. И ние сме чули на площада, че Демби ги е очистил всичките”, изригнаха адвокати. А Баретата определи Демби като наркоман. “Няма смисъл да коментирам глупостите на Вучев”, лаконичен бе пред “Труд” Златомир Иванов.