Певицата и актриса Деми Ловато споделя историята на лечението си и насърчава и други да направят това в кампанията "Надигни глас: Говори за психичното здраве".

Кампанията цели да подобри възможностите за лечение и да премахне клеймото от психичните заболявания, съобщи Асошиейтед прес.

"Когато растях, се чувства много потисната" - разказа Деми Ловато. "Макар и да изнасях концерти и да изживявах мечтите си, не можех да разбера защо бях разстроена." След намеса на семейството ѝ, тя отива на преглед и разбира, че има психично заболяване - биполярно разстройство. "Помня, че се усмихнах и помислих: "Страхотно, значи няма нещо, което да не ми е наред като човек. Това е само заболяване и аз мога да направя нещо, за да го лекувам. Няма да съм такава вечно."

Творчеството на 23-годишната звезда отразява промяната. Тя е записала нов албум, който е много по-ведър. Деми Ловато каза, че ще продължи да говори за психичното здраве, за да стане възможно да се обсъждат тези заболявания като диабета или грипа. "Това не е нещо, от което някой да се срамува" - каза Деми Ловато. "Колкото повече говорят хората за това, толкова повече хора ще признаят, че имат такива проблеми и ще потърсят помощ."