"Днес за втори път лешоядното и помиярско предаване на Николета Лозанова и Кристина Патрашкова, "Папараци", се пробва да ме вкара във формата си, защото двенките отлично знаят, че съм много апетитна медийна мръвка с гарантиран рейтинг" - смята Любомир Милчев - Денди. 

"Преди година ме прелъстяваха да се възправя лице срещу лице срещу псевдолорда ъф фон Дьо Тен, за де сме си кажели всичко.

Отвърнах, че не съм останал с убеждението да имаме какво да си казваме, а по-скоро продукцията изпитва долнопробната потребност да излъчи как сме се хванали за косите, а този жанр клони към риалити, гдето цените за участие са минимум 1200 на сценичен ден.

След двудневно мислене получих отговор, че били в състояние да ми платят ...150 лв. Насочих ги към шоуто на Славчо Простака, гдето има актьор, който ме пародира, а също и към Господари на ефира, разполагащи също с мое карикатурно копие, но, казах, нямам представа колко ще ви поискат.



А за 150 лв., облечена в мои дрехи и чистачката на продукцията би свършила работа. Днес предложението за едночасово интервю с мен бе подновено.

Отново изтъкнах, че има стандарти за сценичен ден и отговорът гласеше, че "нямали такава практика". Ами придобийте я, за бога, след като вероятно месечните ви хонорари не падат под 4000 лв.

Ако аз бих искал ефектно лице в студиото за голям рейтинг и истинско шоу, бих се бръкнал и в собствения си джоб, за да го осигуря, още повече, че съвсем не става дума за астрономически суми.

Но лешоядите са алчни и стиснати и най-вече дребнави - ще забъркат обичайната си, претоплена помийка и ще я ливнат на зрителя. Оттам жълтата преса ще извлече гнусотията на поне пет спекулации като клошар, който рови в кофа за боклук и каквото не му трябва, пръсва с наслада по улицата.

Машината ще се завърти, двете гранд дами ще получат хонорарите си, за да си закупят нови помади, bTV ще продължи да се прави на "обществено отговорна телевизия", а зрителят ще си самовнушава колко вкусна е гнусотията, която великите продуценти Иваниандрей Андрейииван отсблъсъка са му сготвили...

Гнусно толкова, колкото това, което навремето направиха с Васа Ганчева...Интересно как гореказаните се справят с погнусата от себе си? А може би достатъчно са закоравели..."