Светският хроникьор Любомир Милчев-Денди бе позорно изгонен, след като се опита да влезе на Виенския бал преди няколко вечери в София.

Това накара екстравагантния писател да изкаже крайно негативно мнение относно самото събитие, гостите и организаторите му.

"Този бал е една пародия! Едно абсолютно безумие и аз няма да оставя нещата така! Повечето от тези хора нямат и понятие за виенската култура и Виенският бал прилича по-скоро на един селски мегдан" - обяви Денди, пише "България Днес".

Светският хроникьор не е успял да се сдобие с акредитация като репортер на сутрешния блок на Нова телевизия, затова си е купил куверт, надявайки се това да е достатъчно, за да присъства на събитието. Парите му били върнати с категоричния отказ на организаторите да го допуснат сред гостите.

"Бях с фрак, изискан както винаги, а вътре беше пълно с псевдожурналисти, които никой не ги е чувал. Това е един смешен малък бизнес, а аз мога да се заема и да предоставя на тези хора един ограмотителен курс - разказва светският хроникьор. - Има там една смешна женица от организаторите - Мария Нейкова, която прилича на надзирателка от Аушвиц... Като цяло мога да изкажа искрените си съболезнования към това общество" - категоричен е Денди с типичния за него пиперлив език.




*Нейкова не пуснала Милчев

След като Милчев не бе допуснат до събитието, медиите гръмнаха, че причина за това е фактът, че през последните години колоритният писател сядал на повечето маси и е ял от чиниите и пил от чашите на гостите, които през това време са били на дансинга. Тези слухове самият Денди определи за смешни и нелогични, които подминава с абсолютен непукизъм.

Напълно различна гледна точка изрази организаторката на Виенския бал - Мария Нейкова. Пред "България Днес" Нейкова бе категорична, че Милчев не е бил желан на това събитие и така ще е и занапред и тя още преди това е предупредила „Нова“ да не го изпращат.

"Денди е нагъл и идването му беше истинско своеволие и нахалство. Той и още някои подобни на него, изявяващи се като светски хроникьори, идват всеки път в нетрезво състояние на бала и притесняват гостите, което аз не мога да допусна. Поведението им е неподходящо и трябва да разберат, че не са желани" - отсече Нейкова.

Традиционният Виенски бал се проведе под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и посланика на Австрия Роланд Хаузер. Събраните средства на тържественото събитие ще бъдат дарени за деца и младежи с проблеми.