Всъщност истинското име на Денис Ризов е Даниел. Мислят го за милионер, богаташ, но самият той се представя просто като музикант, като басист и като един от основателите на рок група "Ахат".

След демократичните промени Денис Ризов е един от основателите заедно с Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата на най-успешната продуцентска компания "София Мюзик Ентърпрайсис".

Паралелно развива мащабен бизнес. Притежава звукозаписната и продуцентска компания "Хърбър Айлънд Рекърдс". Създател и на първото затворено селище от американски тип в България.

От брака си с водещата на предаването "Море от любов" - Наталия Симеонова, има 10-годишна принцеса на име Вики. Денис е записал най-скъпоструващия албум в България на групата си "Ахат" - 250 000 долара за Made in U.S.A.

Пред репортер на вестник "Женски Тайни" Денис сподели искрено и лично за истинската причина двамата с Наталия Симеонова да се разделят, защо и в какви отношения са днес.

- Помня, че преди беше казал, че много се дразниш, че когато са те представяли преди години, винаги е било не като Денис Ризов, а като "мъжа на Наталия Симеонова"?!
- Да, вярно е, не крия, знаеш, че нищо не крия. Дразнил съм се откровено, защото по този начин сякаш те обезценяват теб като личност, а все пак човек се идентифицира с някакъв определен набор от качества и достойнства. Такива имам аз, такива има и Наталия, но ние сме двама души и е нормално всеки да иска да го асоциират с тях, а не с тези на другия. Примерът с Любо Нейков, който изниква в главата ми, е напълно подходящ като пример за този въпрос - с него бяхме веднъж на фестивала в Албена и когато отидохме късно вечерта в едно барче, за да се почерпим, първо ни заявиха, че вече затварят, след което някой отвътре се провикна: "А, съпругът на Наталия Симеонова" и съответно - веднага ни пуснаха така, както преди малко обясняваха, че затваряли?!

Първо ми стана приятно, но после - ужасно дискомфортно. Никога, никога не ме е дразнела популярността на Наталия, напротив - радвах се много за нея, и сега се радвам, но онази част от славата, която нахлуваше с гръм и трясък и в отношенията ни, това ме дразни. Будил съм се сутрин например от един куп фотографи, които снимат всичко - мебели, обстановка, самия теб... беше прекалено. Така изчезват и спокойствието, и уютът, който би трябвало да го има само вкъщи.

За мен жената не е средство за секс, а за вдъхновение, както и обратното - мъжът не е сексуален атрибут, а нещо, което трябва да умее да окрилява жената до себе си. Понеже си говорим откровено, то аз по друг начин и не обичам да говоря, с Наталия, въпреки че сме разделени, сме в прекрасни отношения, продължаваме и да се виждаме, и да се чуваме.

*Денис Ризов

- Може би причината да се виждате често не е само защото сте съхранили приятелските си отношения, а най-вече заради детето, което ще ви свърза цял живот?
- Права си, но и за двете. И да не беше така, с Наталия пак щяхме да сме в добри отношения. Тя и малката принцеса бяха на рождения ми ден и беше много приятно. С Вики често си говорим, ходим на кънки, водя я по уроци, включително на уроци по китара. Нормалните неща между татко и детенце.

- Гонил ли си някога славата - защо реши да правиш навремето музика - тя неизменно прави един човек популярен?
- Ооо, не, абсурд, аз да гоня слава - няма как. Истината е, че аз никога не съм правил музика, за да бъда популярен, а само и единствено за лично удоволствие, за кеф. Заради същото създадохме и група "Ахат" и до днес свирим за удоволствие, а не за да ни снимат по вестниците. Пък и пари от музика не се изкарват, но за мен музиката е всичко. Не съм от типа нови медийни герои, които дължат популярността си на ефектен PR, не толкова, че имат някакви големи творчески планове. И повечето такива са известни заради самата известност, заради целта да са популярни, независимо на каква цена.

- Да се върнем пак на Наталия - защо се разделихте?
- Причината бях повече аз и по-малко тя. Просто духът ми е такъв - свободолюбив и се оказа, че не обичам да живея с някого.

Не е причината в Наталия, просто аз съм си такъв. Не че няма нито едно момиче, нито една жена, с която да искам да живея, но положението е такова. С Наталия сме живели заедно доста време обаче - близо 9-10 години. Не е било най-важното това дали официално се водим женени или разведени, това са въпроси, които вълнуват юристите! Ако Наталия тръгне да се омъжва за някого, или аз тръгна да се женя за някоя, тогава, ако все още се водим женени, веднага ще намерим начин да се разведем за два дни.

- Причината да се разделите с Наталия не беше ли още една - друга жена?
- Да, влюбих се в друга жена и бях честен с Наталия - отидох и й казах, но основната причина е тази, която ти казах в предишния отговор. И с другата жена, в която тогава се бях влюбил, вече отдавна не сме заедно.

- А плащаш ли редовно издръжка за дъщеричката си Вики?
- Разбира се, Боже, това дори не се нуждае от питане. Писаха се такива глупости, но нямат за пореден път нищо общо с истината. Аз се грижа и за Вики, и за Наталия, колкото мога, с каквото мога, по начин, който смятам, че е нормален. С други думи, старая се всичко, от което се нуждаят, да го имат.

Имат хубава къща в Панчарево с басейн, градинар и всичко останало, искам да са щастливи.

*Наталия Симеонова

- Дъщеря ти Вики какво мисли за тази слава, за музиката, която правиш?
- Харесва й - с една дума. Не е впечатлена от това, че родителите й са известни, има си други занимания. На много мои концерти е била. Мисля, че музиката ми наистина й харесва, пък и я слуша много. Аз обаче държа да отбележа, че по никакъв начин не й влияя, може би само тогава, когато я пускам в колата си и тя е в нея. Но после се радвам, като видя, че продължава да я слуша и на своя iPod (музикален плеър). Много ми е интересно с нея, тя е най-хубавото нещо в живота ми.

- Не си ли се замислял дали не искаш да имаш още деца?
- Ами май не съм... по-скоро не знам, не съм мислил сериозно. Децата са нещо много хубаво, но и много ангажиращо. Смятам, че човек трябва първо да узрее не само на години, за да има дете.
Имам още накъде да зрея и да мисля искам ли да имам още деца.

- Как реагира, когато в пресата обявиха теб и Цеци Красимирова за новата светска двойка преди време?
- Те бяха писали също и че я глася за мястото на Венета Райкова, а аз не съм й никакъв на Венета Райкова, за да го правя. - нито продуцент, нито нещо друго. Колкото до Цеци - с нея сме близки приятели. Излизали сме няколко пъти заедно, което обаче съвсем не ни прави двойка. Не сме двойка. Тя е красива жена за мен и нищо повече.

- Денис, ти спортуваш ли нещо?
- Сутрин, като стана, първото нещо, което правя, е да изпия едно кафе и да изям една меденка "Любимка". Сядам пред Фейсбук да се разнообразя малко и така нататък. Иначе обичам плуването, но плувам само когато съм във Флорида, в България. В къщата си във Флорида ходя 2-3 пъти в годината за по месец. И да - там определено спортувам - плувам много.

- А не си ли мислил някога да се разделиш с дългата си коса, която е твоя запазена марка от години?
- Това ми е болната тема. Заради тази коса съм ял бой, не знам дали знаеш. Бил съм и стриган, но това е положението - аз съм хевиметъл, модерно или не, така обичам, така ми харесва да ходя. Дори винаги съм искал да е много по-дълга, отколкото е в момента, било ме е и яд, че не е, че не е от косите, които растат достатъчно бързо.

*Денис Ризов

- Смяташ ли се за богат човек?
- Не, смятам се за успял в някои неща човек, който си е осигурил толкова пари, колкото са му необходими, за да живее добре. Аз съм прескочил вече тези неща с парите. За мен парите не са средство, с което да си купя това или онова, те са просто част от работата ми и това ми мислене датира още от `91-`92-ра година. Има си счетоводни къщи, които ми водят финансите. Сестра ми например се занимава с преките неща - с това да се платят всички сметки, заплати на служители и т.н. А когато трябва да взема сериозно финансово решение, ползвам консултациите на Емил Хърсев, с когото сме приятели. Всичките ми големи инвестиции и проекти задължително са минали през разговори и съвети с него.

Интервю: Анелия Попова