Досега Денис Ризов лансира версията, че е стартирал в бизнеса с 1000 долара, взети назаем от колежката му Милена Славова.

Понякога обаче обяснявал успеха си и със смъртта на негов чичо. Човечецът умрял в Америка и понеже нямал собствени деца, оставил цялото си имане на любимия си племенник, пише lifestyle.bg.

Музикантът първоначално заминал за Щатите с идеята да благоденства там с наследените пари, но се отвратил от янките и начина им на живот и се прибрал в България, където започнал да строи уютни затворени комплекси за знаменитости и заможни люде. Така се пръкнал кварталът „Маун тайн край Панчарево, в който резиденция има и Наталия Симеонова.

Дали обаче това е истината? Не, доста по-различна е, пише scandalno.net. Възходът на Денис започнал, когато той се запознал с Васил и Георги Илиеви. Единият от братята - Жоро, се превърнал в негов идол и покровител.

Именно по съвет на Главния Ризов започнал да вдига кварталчето от американски тип в Панчарево. Неслучайно по-късно някои от най-хубавите къщи се оказали в ръцете на висаджийския клан. Мая Илиева пък станала първа душеприказчица на Наталия. Двете и сега са първи приятелки.

Георги Илиев успял да просвети Ризов и за далаверата от търговията с наркотици. С времето дружбата на двамата мъже укрепвала, а авоарите на рокаджията растели в геометрична прогресия. Затова и хора от антуража на музиканта допускат, че милионите му не са изкарани със законни сделки, а с трафик на опиати. Или поне такъв според съмненията им е произходът на първоначалния капитал.

Днес Денис го раздава по-кротко - изявява се като продуцент на токшоуто „Търси се", на „ТВ гайд" и „Предай нататък". Доскоро водеше и авторско предаване по БНТ. Вече не е нужно да се напъва много, защото състоянието му се изчислява на 15 милиона долара част от които са инвестирани в различни сфери.

„Обичам новите неща, които аз да направя за първи път. Аз отворих първия специализиран магазин за телевизори на „Попа". Аз създадох и първото в България затворено селище", коментира рокаджията бизнес начинанията си.

Жена му Наталия била запозната с почти всички негови сделки и много добре знаела какви са авоарите и имотите му. Нещо повече - непрекъснато го крънкала и заплашвала, че ако не удовлетворява капризите й, щяла да се разприказва, където трябва.