Задачата да пресъздадат някоя разтърсваща случка от живота си чрез танц, накара вчера част от участниците в "Денсинг старс" да си признаят неща, които никой никога не беше чувал за тях.

Най-болезнено откровен беше Део, който разказа как станал наркоман и съвсем открито призна за своята зависимост. Той призова младите хора повече да спортуват, повече да се влюбват и преди да правят глупости да помислят.

Део благодари на Елена Добрикова за нейната подкрепа и допълни, че любовта й му дава сили да продължи напред.

"Това никой не го знае, това успях да го скрия, но никога няма да го забравя. Защо започнах ли? Честно казано от гъзорлък. При мен нещата се случиха лесно, станах певец и водещ, успях бързо да се наложа, никакви трудности не трябваше да преодолявам. И след като всичко ми беше буквално в краката, реших да опитвам нови неща. Не професионални предизвикателства, а тези, които се предлагаха в компанията ми. Започнах да опитвам различни наркотици. На моменти се реех в облаците, светът беше мой, в други бях на дъното и чувствах, че пълзя по земята. Минавах от състояния на пълна еуфория до депресия, самосъжаление, чувствах се и орел и червей едновременно", сподели Део.

"Малко се срамувам да го кажа, но бях стигнал до 11 хапчета екстази на ден. А започнах с едно, колкото да опитам. Чувствах, че рухвам психически, но не ми пукаше. Беше 2007 година, всичко бях постигнал, всичко беше в краката ми, имах нужда от тръпка и адреналин и се друсах всеки ден. Веднъж изпих някакво последно хапче за деня. Не зная какво имаше вътре, но паднах на земята. Бях си у дома, паднах и не можах да стана. Лежах по гръб, а животът се изнизваше пред очите ми. Цяло денонощие лежах и мислех, че умирам. Не можех да мръдна, не можех дума да обеля. Заминавах си", продължава с откровеността си Део.

"Но съдбата ми даде втори шанс. Пощади ме. Тогава си казах край. Не питайте какво ми струваше да се откажа. Намерих успокоение в спорта и уиндсърфа. Там получаваш същата доза адреналин, която ти дават наркотиците. Борех се с вълните до изнемога, до пълно изтощение, после лягах и заспивах чист. Танца си искам да посветя на тези млади хора, които в момента се друсат и търсят силни емоции. Напълно ги разбирам защо го правят, но нека да знаят, че има изход, има и друг път, по който можеш да си получиш адреналина и да останеш човек", каза накрая Део, пише lifestyle.bg.