Петдесет милиона долара е максималната сума, която Амбър Хърд би могла да вземе от Джони Деп за 15 месеца семеен живот.

Двойката няма предбрачно споразумение, но в Калифорния, където ще се води съдебната битка за развода, законът повелява равна подялба на авоарите. Оказва се, че само за 2015 г. култовият актьор е регистрирал приходи от 30 милиона долара, изчисляват от сп. Forbes.

Докато той избира телевизионното шоу, в което да изповяда своята истина за разрива с Хърд, бившите му съпруги скочиха в негова защита по обвиненията за физическо насилие. Хърд, с която Деп се запозна на снимачния сет на „Дневникът на едно пианде”, си издейства ограничителна заповед срешу актьора под предлог, че я удрял по лицето с телефона си. Тя показа и снимки с насинените си скули.

Ванеса Паради, която живя със звездата от „Карибски пирати”14 години и му роди две деца, публикува в социалните мрежи ръчно изписана бележка. В нея френската певица и модел определя Джони като „чувствителен, любящ и любим човек”, а приписания му етикет на насилник дамгоса като „безумен”.

„Изкарах с него 14 магически години и никога не ми е посягал.”, лаконична е Паради. Жестът й последва изявлението на първата съпруга на Деп Лори Ан Елисън, която му казва „да” през 80-те.

„Той е изключително нежен и чувствителен човек. Дори с домашните ни любимци се отнасяше като със свои деца”, сподели Елисън. В отбора, подкрепящ Деп, се включи и дъщеря му Лили-Роуз. „Моят баща е най-сладкият и любящ човек, когото познавам. Той е прекрасен баща за мен и моя малък брат и всеки, който го познава, ще каже същото", отсече тя в отговор на атаките на Хърд. Кристи Дембровски, сестра на звездата и шеф на продуцентската му компания, потвърди пред Daily Mail, че Деп е в добра кондиция на духа въпреки загубата на майка си и предстоящата съдебна битка. Източници на таблоида издават, че сред виновниците за труса във връзката на Деп и Хърд е лесбоаферата й с фотографката Тилет Райт. Тя продължила и по време на брака с актьора и това обтегнало максимално отношенията им.