Филмът „Mon cochon et moi”, в който звезди са френската легенда Жерар Депардийо и родната актриса Деси Тенекеджиева, взе елитна фестивална награда преди дни на RIIFF, Rhode Island International Film Festival в Роуд Айлънд, Щатите.  След няколкогодишно забавяне продукцията, която бе снимана в селата около Пловдив, поема към кината и вече направи първата си фестивална премиера на един от десетте най-важни форуми в САЩ, считан за квалификация на академичните награди Оскар. „Mon cochon et moi” е селектиран измежду над 6000 филмови заглавия от 60 страни в света и се проведе в периода от 7 до 12 август. 

Режисьорът и сценарист Франк Добрин сподели радостната новина на личната си страница във фейсбук: “Престижната награда “Кино без граници” е важна за мен, защото показва, че нашата история е интернационална и може да развълнува всеки, независимо в коя точка на света се намира. Специално благодаря на организаторите на фестивала, на продуцента на филма Франческа Тайно и на изпълнителния продуцент Недялка Джамбазова!”
“Saving my pig” е английското заглавие на филма, който бе окончателно завършен през януари 2018 г.  Намерението на екипа бе лентата да излезе на екран още преди две години и премиерата да е на кино фестивала в Торонто. След като това не стана, се заговори за напрежение в екипа.


“В нашия бизнес се случват понякога такива неща”- открехна завесата Деси Тенекеджиева, която влиза в главната женска роля на Нора. Но най-важното е, че в крайна сметка филмът намери сериозен разпространител - немската дистрибуторска компания KSM, поема към зрителите и се надяваме да стигне до своята публика. За съжаление нямаше как да присъствам на премиерата в САЩ, защото с екипа ми работим активно върху филм за 60-годишнината на медодобивния лидер Аурубис България, което е огромно предизвикателство. Но на Европейската премиера ще е чудесно да се съберем отново цялото “семейство”- моят любим свекър Депардийо, порасналата ми вече дъщеря Надежда Стефанова, която наистина е прекрасна и блести със силен дебют едва 12 годишна, мъжът ми- скала Здравец Здравков и синът ми от Париж- Йохан Шопен. Вероятно ще се видим и с италианския ни колега Марко ди Стефано.”
В епизодичните роли на кино продукцията участват основно български актьори, като голяма част от тях са от Пловдивския драматичен театър. Филмът пренася зрителите в 70-те години на миналия век в малко селце, където времето сякаш е спряло