Носителя на „Златен глобус” Жерар Депардийо бил засечен да пазарува в хипермаркет в Асеновград на връщане от Бачковския манастир.

Френският актьор с руски паспорт се спирал покрай щандовете и разглеждал с любопитство стоката, без никой да го разпознае, с изключение на една млада дама.

„В неделя следобед бях на покупки в асеновградската „Била” и още при влизането си в магазина видях Жерар Депардийо, който гледаше продуктите по рафтовете. Хората около него изобщо не го познаха или тези, които са разбрали, че това е той, не се престрашиха да го заговорят Аз обаче го изчаках и на излизане от магазина се обърнах към него с молба да си направим снимка заедно”, казва пред asenovgradnews.com късметлийката Хронимира Манолевска.



Тя призна, че за кратката им среща артистът й се сторил много любезен и земен човек.

От две седмици Депардийо е в Пловдив за снимките на филма „Пътуването”, където играе главната роля на дядо Ваня.

Героят му е руски емигрант, който поема на смело пътешествие, за да спаси от заколение домашния си любимец – прасенцето Симпли.

След Калояново клапата на швейцарско-българската продукция щракна в близкото село Дуванлий. Според сценария трабантът на дядо Ваня се развалил и той потърсил помощ от автомонтьор, а в мръсните му дрехи скочил директорът на пловдивския театър Кръстю Кръстев.

Докато возилото било на ремонт дядо Ваня и Симпли влезли в местната кръчма, която се намира пък в общинския център Калояново. Наздравици с героя на Депардийо там вдигнал пловдивския актьор Симеон Алексиев (в ролята на кръчмаря).