Съпругата на президента Десислава Радева, преряза лентата за официалното откриване на XXVII-я италиански фестивал на красотата и прическата днес в Пловдив. В церемониалния акт й асистираше съпругата на италианския посланик в България Стефано Балди - г-жа Антонела Ренци. Престижният специализиран форум за фризьорство се провежда в Палата 2 на Международен панаир - Пловдив и ще продължи до неделя, 25 март, включително, съобщиха организаторите от "Christian of Roma".

Стартът му бе даден с впечатляващо балетно шоу и ревю на прически, които стилистите на "Интеркоафюр-България" оформяха на сцената. Нестандартният спектакъл, озаглавен "Да спасим флората и фауната", премина под звуците на "Годишните времена" от Вивалди. Шоуто бе своеобразен подарък от доайена на българските фризьори и президент на "Интеркоафюр-България" за Източна Европа - стилист Кръстьо Капанов.

18 абитуриенти от социални домове от цялата страна бяха специалните гости на церемонията по откриването на Италианския фестивал на красотата и прическата. Тези зрелостници са включени в тазгодишната инициатива на президентството "Подкрепи една мечта" и ще бъдат обучени безплатно в професията на фризьора.