Десислава Иванова Донева, по-известна като Деси Слава, е попфолк и денс певица. Родена е на 7 март 1979 година в Раднево, тъй като в Гълъбово, където живее семейството й, няма родилно отделение.

Родителите й се развеждат, когато тя е била на 6 години. Голямата слава за нея идва, когато на 2 март 2000 година се появява албумът "Ези тура", чиито песни се превръщат в хитове. През 2003 г. се скарва със собственика на "Пайнер" инж. Митко Димитров и напуска фирмата. В края на миналата година тя се завърна и двамата отново са в добри отношения.

- Деси Слава, почувствахте ли се наистина засегната от Николета Лозанова, в чието предаване ви показаха в неглижиран вид и без грим?
- Езикът, с който се говори зад кадър, е притеснителен и лъха негативно отношение. Предполагам, че това е, защото на няколко пъти отказах интервюта за предаването. Смятам, че имам право и това не е начинът да ме накарат да отида и да дам интервю. Мисля, че Николета няма нищо общо с цялата ситуация. Не й се сърдя и дори й симпатизирам, защото е много хубава жена. Доколкото знам и съм виждала, тя също ме харесва, защото е публикувала мой клип на стената си. Аз не смятам, че тя има пръст в цялата история. Тя е лице на предаването и като такава обира негативите. Реално има хора зад кадър (сценаристи, режисьори и редактори), които си измислят и съчиняват.



*Николета Лозанова

- Какво е чувството отново да сте в "Пайнер", откъдето започнахте?
- Чувствам се добре. Заредена съм с енергия и сили да творя. Разбира се, още не съм усетила темпото, но влизам малко по малко в ритъма на музикалната компания. Засега съм издала само една песен, но ми предстои и дует с Галена.

- Имате и парче заедно с Константин.
- А, да, забравих го Коцето (смее се). Много хубава песен. Той ми се обади в последния момент, но аз бях в София и веднага реагирах. Отидох до студиото, изпях го набързо и много ми хареса песента. Парчето е много въздействащо и ми се насълзиха очите. Такива песни все по-рядко се правят в днешно време, а хората имат нужда да ги слушат. Изпълнителите искаме да правим песни, които да влизат в клубовете и да се слушат там, за да имаме повече ангажименти и участия, защото печелим от участия, а не от пускане по радиостанции.

- Преди години се разделихте със скандал с Митко Пайнера. Сега какво си казахте при завръщането ви?
- Говорихме за съвместната работа и условията.

- Припомнихте ли си миналото?
- Да. Неговите думи бяха, че не съм се променила изобщо и съм все така земна. Каза, че му е приятно да си комуникира с мен, и беше изненадан, че времето в чисто човешки план не ме е променило. Беше много щастлив от този факт. Той също почти не се е променил.

- От дистанцията на времето съжалявате ли, че напуснахте "Пайнер" в период, когато бяхте на върха?
- Имало е моменти, в които ми е било много тежко и трудно. Мислила съм си, че ако не бях напуснала, щеше да ми е много по-добре и по-лесно. Силно е да кажа, че съм съжалявала. В трудни моменти човек се замисля и прави сравнения. Аз съм от хората, които вярват, че нещата се случват точно така, както трябва да бъдат. Съдбата си знае работата. Всяка една ситуация ти дава възможност да израснеш. В живота не всичко е слава и пари. Човек трябва да има върхове и падения, за да може да оцени всичко.

- Не ви ли е странно да записвате песен с Галена, която в момента е заедно с бившия ви съпруг Галин и имат дете?
- Провокация е! Аз нямам проблем с това, защото сме в много добри отношения и винаги сме били в такива. Широкоскроени и интелигентни хора сме, които не сме имали лични пререкания. Всичко е било нормално. Никой на никого не е накърнил нещо.

- Вярна ли е информацията, че сте разделена с вашия приятел - ММА боеца Светлозар Савов?
- Не е вярно! Не сме разделени, заедно сме. Цялата история тръгна от това, че имахме общи снимки във Фейсбук, които изтрих. Но това беше вследствие на наше скарване за кратко. Тези моментни проблеми са характерни за всяка връзка. Реално сме си заедно. Тези дни беше в Абу Даби, където записа поредната си победа срещу японец, но вече се върна. Посрещнах го и имах няколко свободни дни, които са си само за нас двамата.

- Наскоро се включихте в благотворителен концерт в подкрепа на 19-годишната Диана, която има тумор в мозъка. Какво ви разчувства в нейната житейска история?
- За пръв път я срещнах на мое участие в Пазарджик. Тя дойде при мен и ме помоли да участвам в благотворителния концерт. Аз веднага приех. Когато видиш лично болката и страданието на един човек, веднага емоциите и милосърдието проговарят. Нямаше нужда да го обмислям - единствено трябваше да обсъдим за свободна дата. Веднага приех присърце и идеята да се свържа с мои колеги. Абсолютно всички, на които се обадих, реагираха. Сметнах, че не е необходимо да каня цяла гвардия, а само няколко имена, с които ще напълним залата и ще съберем средства. И наистина успяхме. Организаторите бяха направили добра реклама, общината също е помогнала. За съжаление не можахме да съберем цялата сума, която й трябваше, но беше успешен концерт.

- Проблемът в този случай беше, че нямаше DMS номер, а само банкова сметка за набиране на средства.
- На хората най-лесно им е да изпращат есемеси. Когато си вкъщи и видиш име и номер, веднага можеш да пратиш. За първи път се сблъсках с тези неща и разбрах, че парите, които са събрани от телефонните оператори, не могат да се ползват първите два месеца. В случая с Диана ставаше въпрос за спешна операция и нямаше време. Разбрах, че са оперирали момичето успешно, тъй като няколко пъти си писахме с нея. Тя поддържа контакт и с другите колеги, които приеха присърце целия случай.

- Какво ви насърчава активно да участвате в кампании срещу домашното насилие?
- Аз съм дете, което е било свидетел на домашно насилие, и ми е присърце всичко това. Аз бих участвала във всякакви кампании, като тази на УНИЦЕФ, защото това е дълг на една обществена личност. Трябва да давам пример и да съм съпричастна към проблеми, които вълнуват обществото. Домашното насилие е било пред очите ми и смятам, че не е редно да се случва. Не може да има насилие в XXI век!!! Трябва да бъде изкоренено. Насилие има и в световен мащаб, но балканският манталитет тук създава по-собственическо чувство у хората.

- Кое е нещото, за което в момента най-силно мечтаете да се случи - за сватба?
- А, не, не сватба. Друго е - синът ми Майки е в 7 клас и ще кандидатства. Мечтая си да влезе в хубаво училище. Всичко в личен и професионален план е отлично при мен, а мечтите ми са свързани с детето ми. Това ме вълнува в момента. И да сме здрави!

Интервю: Иво Ангелов, България Днес