Да заведе сина си в музея „Фийлд” на брега на езерото Мичиган – това е една от основните цели на Десислава по време на престоя й в САЩ, научи „Монитор”.

Жената, която въздейства еднакво силно, независимо дали пее Ела Фицджералд или Надка Караджова, ще изнесе два концерта - на 24 и 25 декември, в Чикаго. Отвъд Океана тя ще празнува с Майки и любимия си Благой Найденов.

Природонаучният музей е сред култовите забележителности в Чикаго, а популярността му ескалира след поредицата на Спилбърг за Индиана Джоунс, където той е представен за дома на археолога с опасен чар. В града с най-голяма българска диаспора Деси ще отседне при чичото на Майки - Марио Вълков.

Той е полицай на годината за 2014-а, женен е за американка и има две деца – на 6 и 11 години, които Майки не е виждал.
Близки до певицата тушираха слуховете, че Деси ще се среща с бившия си мъж – оказва се, че той от години живее в Лондон и се прибира всяко лято, за да се види със сина си. Семейството вече е направило боен план за престоя си в Чикаго, в който влизат пиене на капучино на 96-ия етаж на Sears Tower и шопингтур из местните бутици. Най-емоционално ще бъде пътешествието за Майки, който има американско гражданство, но никога не е ходил в САЩ.

Бебешкото пъпче на тийнейджъра е там – оставено на съхранение при баба му Мариана, и Деси иска с него да намерят място, на което да го хвърлят.

Това е първият тур на изпълнителката на I like в САЩ, след като преди няколко години й удариха черен печат в паспорта. Тогава недоброжелател подал сигнал в американското посолство, че Деси е пяла нелегално там още преди да й бъде издадена работна виза, и от ведомството й забраниха да посещава страната. От екипа на звездата пуснали официално писмо, което предизвикало разследване и след като се установило, че нарушение няма, забраната отпаднала. На 17 декември Десислава ще забавлява и публиката в Лас Вегас.