ДесиСлава, която преди около година време се завърна в редиците на най-голямата музикална компания у нас, пуска хит след хит, а в разгара на лятото работи по две нови песни. Фолк звездата все още не е решила на коя първо ще заложи.

"Ако трябва да съм честна, много мислих какво да направя. Имам две полуготови песни и не мога да реша коя да запиша. От една страна, е добре да пусна песен, но от друга, последната ми песен „В друг живот“ се възприема много добре и се притеснявам да не „убия“ енергията й. Но ще видя – аз съм човек на емоциите – до дни ще реша какво да направя" - разказва тя пред "Шоу".

Гласовитата певица днес си спомня за някогашната раздяла с продуцентите си и дългогодишната работа като самопродуциращ се изпълнител.

"Напуснах, защото имахме различия по отношения на това какво искам да пея. Върнах се и за секунда не съжалявам за решението си! Когато бях самопродуциращ се изпълнител беше наистина в пъти по-трудно, и то не толкова заради това, че участията са малко, защото аз участия имах. Трудното беше да си позволиш добри композитори, текстописци и аранжори и след това – снимачен екип. Една хубава песен и клип са нещо скъпо. Когато успееш да го направиш, няма къде да се види и повечето хора дори не разбират, че ДесиСлава има нова песен! Това ме мъчеше най-много….. Отивах на участие и децата ме питат - ти кога ще имаш нова песен, а аз съм издала песен преди седмица…. Ето това е причината да се върна. Исках продукцията ми да достига до хората!" - обяснява тя и допълва още:

"Върнах се в “Пайнер”, когато имах доста участия, бях направила добри песни като „Мойто зайче“, песента с Nana „Cotton Candy“, бях лице на “УНИЦЕФ” и ментор в „Гласът на България“…. Така че коментари от типа на това, колко зле съм била и затова съм се върнала, са несериозни. И аз заради това се върнах с гордо вдигната глава! Няма да лъжа, имала съм трудни моменти, особено покрай неуспялата ми телевизия, но това са били уроци за мен и в тези тежки моменти, не се върнах в “Пайнер”. Върнах се, когато се почувствах достатъчно силна и със самочувствие".

На въпрос дали условията сега за ДесиСлава са по-различни, отколкото преди години, тя отговаря така:

"Различни са. Няма по-добри условия от преди. Нещата много са се променили – във всяко отношение. И ние, изпълнителите, както и продуцентите, трябва да се променят, за да отговорят на изискванията на пазара. Просто защото и публиката е различна…. Доволна съм, това е най-важното".

За приятелствата във фолка и кое е нейното най-силно приятелство, изпълнителката признава: "За добри познанства мога да говоря. Аз съм изключително неконфликтен и добронамерен човек, разбирам се с всички и имам добри отношения с всички колеги. В последно време сме близки с Галена. Въпреки мнението и писанията на много хора, че приятелството ни е лицемерно, факт е, че не е такова. И няма защо да е такова. Ние сме близки, споделяме си, даваме си съвети…".

С Галена се преоткрили и разбрали, че си пасват, въпреки че Галин е бившият й съпруг и мъжът до Галена в момента, с него се разбират чудесно.

"С Галин се разведохме и поддържаме добри приятелски отношения. Никога между мен и Галена не е имало напрежение. Не за друго – тя започна връзката си с Галин много след като ние се разделихме. Четох милион глупости, но между нас с Галя съперничество няма, защото ние не сме делили един мъж. Ние двете си приличаме, харесваме много подобни неща, аз искрено й се възхищавам за амбицията, за хъса, за удоволствието, с което работи, а тя работи много! Двете си излизаме заедно, забавляваме се, понякога и Галин идва и всичко е чудесно! Няма напрежение, няма интриги, само приятно прекарано време! Даже често двете с Галя сме контра на Галин!