Деси Слава е поредната популярна личност, която се оказа с положителна проба за коронавирус. Фолкпевицата потвърди слуховете, че е заразена, но успокои, че се чувства сравнително добре и надали ще се наложи болнично лечение. Тя кара карантината си у дома. Никой от семейството й не е заразен.

"Всъщност, от няколко дни съм болна. В началото помислих, че е някаква настинка. Събудих се след участие в сряда с леко главоболие. До вечерта загубих вкус и обоняние. Реших, че съм настинала от климатика в колата, тъй като се качих загрята от участие. И друг път ми се е случвало да настина, затова смятах, че е това... Въобще не предполагах, че може да е коронавирус, докато не прочетох изявлението на Галена. Тя разказа, че има същите симптоми с изключение на това, че аз нямах температура, просто бях леко отпаднала. Обадих й се и тя подробно ми разказа как протича при нея. Изрази мнение, че и аз съм заразена и ме посъветва да си направя тест", разкрива пред Lupa.bg звездата на фолка.



На следващата сутрин Деси Слава си направила PCR-тест в частна лаборатория, който се оказал положителен. Семейството на певицата също е тествано, но са дали отрицателни резултати.

"Чувствам се добре, започвам да си връщам обонянието и вкуса, температура не съм имала въобще. Явно симптомите протичат различно при всеки човек. Въобще не вярвах, че може толкова лесно да преминеш през това. Може би защото съм по-млада и нямам здравословни проблеми", добавя тя.

В момента певицата се е изолирала в апартамента си. Деси Слава призна пред Lupa.bg, че няма никаква идея къде може да се е заразила. Предполага, че това се е случило на някое нейно участие. "Възможно е да съм се заразила в онази вечер, на участието, там имаше доста хора... Но още на следващата сутрин да се развие вируса.... не знам", поясни хитовата певица.