Певицата и актриса Деси Тенекеджиева сподели подробности около новия си албум, повдигна завесата около личния си живот и призна коя е най-голямата глупост, която е чела за себе си:

- Деси, защо кръсти албума си Crazy Butterfly?
- Албумът е кръстен на една от песните, която е и пилотен сингъл. Текстът е мой, а музиката е в съавторство с музикалния продуцент на албума - Мага. Когато човек пише текст, обикновено думите се раждат спонтанно и е трудно да се обясни по какъв начин става това. Когато пишех Crazy Butterfly усетих, че се чувствам като свободна пеперуда. В България, за да се занимаваш с изкуство и най-вече да се изхранваш с него, трябва да си малко Crazy и много Butterfly.(смее се) У нас всичко се случва ”въпреки че”, а не „поради”…Въпрeки чалгаджийската държава, въпреки цялата чалга култура, която ни е заляла... Тук много по-лесно е да се съблечеш и да се качиш на масата, щракайки с пръсти, отколкото да прочетеш една книга. Много по-лесно е да изядеш две кебапчета с 20 ракии и да пребиеш жена си от бой, а после да отидеш да се довършиш в кръчмата, вместо да отидеш с приятели на приятно място и да си поговорите за смислени неща. Много по-лесно е децата да общуват по Интернет и да се шляят по улиците, отколкото да общуват нормално помежду си. Не отричам съвременните технологии, просто светът се промени и Интернет е това, което ни е заляло. Интернет промени и преобърна целия шоу бизнес.

- Има ли смисъл въобще да се издават албуми?
- Има смисъл, въпреки че албумите се дърпат безплатно от Интернет, но те рекламират концертите и участията, от които всъщност се печели. Нещата се преобърнаха от едно време, когато беше обратното, концертите рекламираха и продаваха албума. Този проект е част от кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 година. И макар и частично, беше подкрепен от Община Варна. Освен това за първи път в продукт на български артист ексклузивно участват световно известните музиканти Карлос Херкулес и Греъм Кърнс. Те свирят с Джордж Майкъл, Леона Луис, Шер, Брайън Адамс. Продуцент и издател е моята филмова компания NOVA FILM. Режисьор на клипа съм аз, но от дълги години работя с Жоро Марков зад камерата и Мариета Ценова, която е арт директор.

- Защо не правиш комерсиална музика?
- Нали не смяташ, че единствената музика, от която може да се печели, е попфолкът? Но аз не правя такава музика, защото не ме вълнува. Пазарът е залят с това. Правя музика, която ми харесва и работя с хората, които ми харесват. Убедена съм, че в крайна сметка продуктът, който направихме с Мага, ще намери своята публика. Направихме го с душа и сърце. Не мога да кажа, че той не е комерсиална музика, а освен това в тази дума не вкарвам нищо лошо. В албума се преплитат чилаут, лаундж, хаус, поп, боса нова. Дори има парче, което е алтернатив рок. Албумът съдържа 11 нови парчета и три бонус трака с Джон Калека, Миро и Мага.

- Ти не обичаш личният ти живот да е на показ. Дразни ли те това, че хората се интересуват повече кой с кого спи и не ги вълнува творчеството на човека?
- Абсолютно го разбирам, защото винаги скандалите и сексът са продавали. Не знам дали ме дразни, но това е далеч от мен като човек. Защото цялата държава се интересува кой футболист с коя моделка спи и коя фолк певица е била зарязана…По този начин тези хора стават популярни и си изграждат кариерата при положение, че никой не ги е чувал преди това. Много е абсурдно, но това е действителността не само у нас, а по целия свят. Лично аз винаги съм отказвала интервюта включително и за корици, в които основните въпроси са свързани с личния ми живот.

- Коя е най-голямата глупост, която прочете за себе си?
- Всички казват, че не четат глупости за себе си. Но в момента, в който ми попадне статия, я прочитам, все пак... На времето ми беше много неприятно и се разстройвах. Всъщност освен името ми и това, че съм жена, защото много често пишат, че не съм и жена, а Бой Джорж, (смее се) не знам кое друго е истина. Това, което приех по-лично е, че съпругът ми Стоян Камбарев ме е пробутал в театъра. При положение, че за 7 години съвместен живот съм играла в едно единствено негово представление. Това ме притесняваше на времето, но вече и на тези неща спрях да обръщам внимание. Излишно е да се обяснява човек.

- В последно време на партита те придружава един красив младеж. Това твоят син ли е?
- Идва с мен от време на време, въпреки че в последните години много рядко можеш да ме видиш на парти. Приятно ми е да ме придружава, той е вече голям човек, стана на 16 години. Много рано го родих и в общи линии с него израснах.

- Той ли ти е най-довереният човек?
- Може би моят приятел ми е най-довереният човек, защото с едно дете не бих могла да обсъждам всичко. Много си споделям с него, приятели сме, но все пак има някаква граница докъде човек трябва да споделя с детето си. Моят приятел ми е най-близкият човек.

- Със Стоян Камбарев бяхте много голяма любов. Би ли се омъжила отново?
- Омъжването не мисля, че е приоритет. Най-важното е да намериш човек, с когото да се чувстваш щастлив, спокоен и да се развиваш. Нашата работа е натоварваща и трудна, камо ли за човека, който е до теб, и той трябва да те разбира. Но никога не казвай никога. Може и да се случи.

Източник: bliasak.bg