"Детето прие най-философски от всички смъртта на баща ми. Той дори не плака. Много беше странно. Виждаше го вечер как играе на компютъра, както го правеше, когато беше жив. Един ден просто дойде при мен и каза: Мамо, аз го преодолях. Дядо вече е на небето.

Това сподели Деси Цонева в интервю за Би Ти Ви. На въпрос как е приела упреците срещу публичните си изяви малко след смъртта на баща си Митко Цонев, Деси отговори:

 "Да, много ме упрекваха за всичко... и за интервютата, които правих тогава. Аз обаче така го почувствах. Исках да предам всичко, на което моя баща като велик журналист ме е научил. Още не съм намерила сили в себе си да монтирам всичко. На няколко пъти опитах, но сърцето ми се свива. Ще го направя, но може би просто не сега. Гледала съм част от интервютата, но още не съм започвала нищо.", коментира още тя.

На въпрос в какви отношения е с баба си, която също я беше осъдила за нестандартното й поведение, Деси сподели, че на живо възрастната жена не й казвала нищо.

"Чувствам се добра майка. Давам му грижа, внимание, любов. Това е най-важното за едно дете. Моята майка много ми помага", споделя още Цонева.

"Баща ми никога не е бил доволен от мен. Искаше да съм по-кротка и по-спокойна", разказва тя.

Все пак е категорична, че не би променила нищо в живота си. За смъртта на един от най-близките й приятели Роро, Деси казва, че не иска да говори, защото е дала такова обещание на семейството му.