- Деси, имахте планове за нов телевизионен проект. Как върви той и бихте ли издали за какво става въпрос?

- Все още не мога да кажа по какво работя. Знаете, че в сферата на медиите, докато едно нещо не бъде излъчено, винаги някой друг може да го открадне. Смятам, че моите проекти са много интересни и готини. Затова няма да разкривам идеята си и тя ще се види, когато излезе на бял свят.

- Докъде все пак сте стигнали с този проект?

- Вече съм в доста напреднали преговори с една от най-големите телевизии в България. Също така имам разговори и с чужди медии по един друг международен проект. Мога само да кажа, че всичко върви по вода засега.

- В момента работите като репортер в телевизията. Харесва ли ви да бъдете с микрофон в ръка?

- Аз съм журналист. Няма как да не харесвам репортерската работа. Винаги ще я обичам. От такава позиция тръгна кариерата ми в медиите. Репортерството е много интересна и пипкава работа. Стоиш лице в лице с даден човек. Създаваш си контакти. Общуваш постоянно с хората, а това е най-специалната част в журналистиката.

- Правите ли интервюта с известни личности?

- Каквото реша, си го правя. Наскоро интервюирах бившия президент на Хаити. Както ви казах, работя по един интернационален проект. Дойде ли някоя известна личност, която на мен ми е интересна, веднага я търся и правя интервю с нея.

- Неотдавна вашият съквартирант от "ВИП брадър" Роро Кавалджиев внезапно почина. Как приехте новината?

- Страшно много боли. Роро ми беше като брат. С него много се сближихме във "ВИП брадър". Роро бе силна душа. Но не искам да говоря повече за него. Става ми тъжно. Гледам да оставям подобни трагедии в миналото.

- Вашата страст са ските, но сезонът е към края си. На какво друго хоби сега ще наблегнете?

- Днес (б.а. - вчера) ще ида за последно да се пусна на пистата в Банско. Така ще закрия сезона. Хобитата не са най-важното нещо. След като няма да карам ски няколко месеца, сега смятам да развия още повече моя кулинарен талант. С готвене са свързани и част от бъдещите ми проекти. Вече ще прекарвам малко повече време в кухнята.

- Кое е любимото ви ястие, което може да приготвите?

- Напоследък се увличам по азиатската кухня. Мога да правя и доста български рецепти - мусака, пълнени чушки. Абе, всичко мога да сготвя. Най-добре ми се получават сармите. Мога да ги правя и малки, и големи, и зелеви, и лозови. Навивам всичко.

- Кога се запалихте по кулинарството?

- Бях на 19 или 20 години. Тъкмо бях заминала за Италия. Вече 10 години готвя, без да спра. Като факир съм в кухнята. Готова съм за "шеф" (смее се).

- Имате ли и други хобита?

- От време на време пиша поезия. Но сега съм спряла, защото всичките ми музи започнаха да измират за съжаление. Няма кой да ме вдъхнови.

- Как върви връзката ви с вашия приятел Георги Джамов? Избрахте ли дата за сватбата?

- Нещата между двама ни вървят перфектно. Всичко при нас се развива много добре. Във връзката ни цари пълна хармония. Има баланс между двама ни, което ни дава допълнително спокойствие. За дата на сватбата не сме решили. Аз не се напъвам да се женя още. Кой иска да се жени в днешно време толкова бързо. Нещата ще се случат, когато трябва.

- Много хора свързват Деси Цонева с шумни купони и излизания посред нощите. Спряхте ли вече този начин на живот?

- Не, изобщо не съм спряла да си живея живота. Винаги ще си остана бохем. Това не означава, че излизам всяка вечер и се правя на магаре. Когато съм навън, гледам да е качествено. Обичам на масата ми да има хубаво шампанско или вино. Голям ценител съм на тези напитки. Пия само тези две неща, тъй като не употребявам твърд алкохол. Когато излизам, гледам да съм в приятно заведение. Също така харесвам и добрата хаус музика. Най-важното е и компанията, с която съм, да е приятна.

- Бихте ли влезли отново във формат като "ВИП брадър"?

- Да, без да се замисля. Само да ми предложат, и хуквам с 300 километра в час натам. Много ми хареса във "ВИП брадър". Такъв тип формати са интересни и популярни. Освен това на мен ми се отразяват много добре.