Деси Цонева, дъщерята на Димитър Цонев, който си отиде от този свят преди малко повече от седмица, ще бъде водеща на една от вечерите на Седмицата на модата в София.

Поканата е получила отдавна и ще изпълни ангажимента си. Деси Цонева като водеща на "Мистър България" Освен като журналист тя има опит и като водеща на модни събития. В тази роля влезе на конкурса “Мистър България” в средата на август.

Неин партньор на сцената ще бъде Теодор Тодоров. Двамата ще представят дефилетата в четвъртата вечер от събитието. Софийската Седмица на модата ще бъде от 12 до 16 септември в зала EFE на хотел “Маринела”. На 15 септември своя дебют пред публиката ще направи дъщерята на Жени Живкова - Андреа Стефанова.

Тя вече е показвала отделни свои тоалети, но за първи път ще направи самостоятелно ревю. Освен че е наследила таланта от майка си, тя учи и моден дизайн в лондонския филиал на института “Марангони” - един от елитните университети в Европа.

Първият ден от дефилетата е посветен на световни марки, които имат представителства у нас. На следващия ден манекените ще покажат последните колекции на български дизайнери. Третият ден е за висшата мода. Тогава на подиума ще се видят идеите на наши и чужди дизайнери от високия клас. Новите имена ще имат възможност да дебютират със своите творения на 15 септември. Последната галавечер, когато ще е финалът, е оттредена за гости от световната мода, както и за най-добрите български автори.